Dascălii de la Orbeasca au protestat împotriva schimbării conducerii școlii din localitate

0

Peste 50 de cadre didactice care predau în Orbeasca, dar și părinți ai elevilor din localitate, s-au adunat, miercuri, la finalul cursurilor, în fața școlii, pentru a protesta față de măsura Inspectoratului Școlar Județean de a schimba directorul instituției de învățământ.

Georgeta Haită a fost schimbată din funcția de director al Școlii Gimnaziale Orbeasca în luna ianuarie, odată cu alți 20 de directori și directori adjuncți din județ, iar la Orbeasca a fost adus Cornel Mihai, care a mai fost, în trecut, director al unității școlare. Acesta nu a rezistat prea mult la conducerea Școlii Gimnaziale Orbeasca, iar după ce și-a semnat demisia, conducerea Inspectoratului Școlar Județeana a adus un director și un director adjunct de la Olteni, lucru care a nemulțumit total cadrele didactice de la Orbeasca, iar nemulțumirea acestora s-a tradus printr-un protest, în care dascălii au cerut ca în funcția de director să revină Georgeta Haită.

Dascălii refuză să accepte ideea că la conducerea școlii ar putea să vină persoane care nu au legătură cu localitatea și cer ca Georgeta Haită să revină în funcția de director, schimbarea acesteia fiind considerată drept una “abuzivă” și cu substrat politic.
Suntem parte dintr-o poveste incredibilă și fără de sfârșit, care a fost pusă la cale de Inspectoratul Școlar Județean, prin care s-a perturbat activitatea școlii, principalul factor perturbator fiind doamna inspector general Iuliana Stancu. (…) De la Inspectoratul Școlar nici măcar nu au răspuns plângerilor noastre, cu toate că au trecut cele 30 de zile prevăzute în lege, dar au trimis alte două directoare de la Școala Olteni, care n-au nicio legătură cu unitatea noastră, în locul ultimului director și al doamnei adjunct care își dăduse demisia. Suntem batjocoriți non-stop de doamna inspector general, deocamdată zicem de dumneaei, deși e clar că mai sunt și alții și este o poveste politică aici, nu are nicio legătură cu interesele școlii problema. Mi-a zis că nu-mi reproșează nimic, că mă cunoaște, dar ce vreau să fiu pe viață director? (…) Eu am convingerea că nu am greșit cu nimic și că am procedat corect, iar evaluarea activității mele se vede în susținerea colegilor mei, care mă vor în continuare ca director”, a declarat Georgeta Haită, fostul director al Școlii Gimnaziale Orbeasca.

Prezent la protest, primarul Gheorghe Budică susține că s-a produs o ilegalitate la Școala Gimnazială Orbeasca și spune, totodată, că a avut o colaborare foarte bună cu vechea conducere și cu tot corpul profesoral din localitate, până la decizia Inspectoratului Școlar Județean de a o schimba din funcția de director pe Georgeta Haită. Mai mult, spune Gheorghe Budică, cele două doamne care au fost numite în funcțiile de director și director adjunct nu știu situația instituțiilor de învățământ din localitate, nu știu nici măcar câte clădiri cu destinația școală sau grădiniță există în localitate.

Autoritățile locale de la Orbeasca, până să apară numirea acestor interimari, a avut o colaborare mai mult decât perfectă cu directorul școlii și cu cadrele didactice, pentru ca elevii să-și desfășoare în condiții foarte bune activitatea de învățământ. (…) Alt demers făcut astăzi, am fost la prefectul județului, la doamna Emilia Paraschivescu, care m-a primit și m-a ascultat. În primă fază mi-a dat dreptate, a spus că o să verifice cele relatate de mine, să vin și cu fostul director de școală…Eu i-am spus doamnei prefect că, fiind președintele CLSU și directorul este parte din acest comitet, pe mine m-au paralizat pe latura aceasta a școlii, pentru că directorul e cel care ține evidența tuturor măsurilor legate de combaterea COVID și a materialelor ce trebuie procurate, distribuite… Ieri am întrebat directoarele numite câte structuri imobile avem funcționale cu destinația școală și nu au știut, mi-au zis că fac interogatoriu cu dumnealor”, a declarat și Gheorghe Budică, primarul de la Orbeasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here