Dănuț Cristescu despre închiderea piețelor: „Această măsură nu a reușit decât să creeze haos în rândul producătorilor și comercianților”

0

Candidatul PSD pentru Senat, Dănuț Cristescu a vorbit, marți, despre decizia Guvernului Orban de a închide piețele care funcționează în spații închise. Măsura este una care “nu a reușit decât să creeze haos în rândul producătorilor și comercianților, dar și în rândul cetățenilor care voiau să cumpere produse proaspete și de calitate din piață”, după cum susține fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman. Mai mult, spune candidatul PSD la Senatul României, primarii au fost cei care au fost nevoiți să găsească soluții pentru ca piețele să poată funcționa în continuare, nicidecum guvernanții.

Măsurile guvernării PNL sunt incoerente și dezastruase, iar aici vreau să punctez câteva decizii care ne-au afectat atât pe noi, la nivelul județului Teleorman, cât și la nivel național. Cu privire la piețe – cum să iei o decizie atât de proastă, la nivel guvernamental? Ca să înțelegem și noi această decizie, hipermarketurile nu au absolut nicio problemă, funcționează în mod normal, iar piețele le-am închis. Eu vreau să spun că au găsit soluții colegii primari în această perioadă, cu privire la faptul că aveam o piața închisă care funcționa pe raza localității și a trebuit să discute cu fiecare producător/comerciant și să găsească soluții așa încât aceasta să poată funcționa normal în spațiu deschis. Așadar, această măsură a Guvernului nu a înțeles-o absolut nimeni, niciun cetățean de rând nu a înțeles această măsură luată de PNL, care nu a reușit decât să creeze haos în rândul producătorilor și comercianților, dar și în rândul cetățenilor care voiau să cumpere produse proaspete și de calitate din piață. Acum fiecare om a trebuit să afle dacă piețele de unde se aprovizionau mai funcționează. Foarte târziu , cei de la PNL au venit cu niște comunicate… Dar, așa cum îi știu eu pe colegii primari, ei au fost cei care s-au organizat foarte bine, chiar l-am văzut pe domnul primar de la Roșiori de Vede, undeva pe la 23.00 încercând să găsească rezolvare pentru problemă, pentru că aceste măsuri sunt luate așa, noaptea ca hoții, cum este și cea cum că de la ora 23.00 până la ora 05.00 trebuie acea declarație pentru a ne deplasa…”, a declarat Dănuț Ionel Cristescu, candidat PSD la Senatul României.

Legea care permite funcționarea piețelor în spații închise și a târgurilor, piețelor mixte volante și talciocurilor, pe timpul stării de alertă, a fost adoptată, marți, de Camera Deputaților, cu 173 voturi pentru, unul împotrivă și 93 de abțineri. Camera Deputaţilor este for decizional pe această iniţiativă legislativă. Prin urmare proiectul de lege merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Executat de LPV MEDIA PRO SRL, la comanda PSD TELEORMAN cod mandatar financiar AEP 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here