Au fost luate măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 pe raza municipiului Alexandria 

0

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară, miercuri, a adoptat o serie se măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 pe raza municipiului Alexandria, după ce rata de infectare a depășit trei cazuri la o mie de locuitori.

În decizia adoptată de CLSU este prevăzut că începând de joi, 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 31 martie, inclusiv, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Conform Hotărârii CLSU, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Tot începând cu data de 18 martie se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

De asemenea, începând cu data de 18 martie, pe raza municipiului Alexandria se interzice pentru o perioadă de 14 zile organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Începând cu data de 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, iar cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Tot în ședința CLSU s-a decis că, începând cu data de 18 martie, se interzice pentru o perioadă de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pariuri, cazinouri și alte asemenea.

Este permisă, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 31 martie, inclusiv, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

În intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu(catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Conform deciziei CLSU, se suspendă începând cu data de 18 martie, pe o perioadă de 14 zile, activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetului stomatologic școlar al Liceului Teoretic “Alexandru Ghica” precum și Cabinetului stomatologic școlar al Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Hotărârea C.L.S.U. nr. 11/17.03.2021 poate fi vizualizată în integralitate accesând link-ul https://www.alexandria.ro/actiuni-locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here