Aproximativ 1.000 de persoane legitimate în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor de protecție

0

Aproximativ 80 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, miercuri, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 13 acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. În ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 500 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puțin de 1.000 de persoane și verificate aproximativ 120 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Cetățenilor li se recomandă să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, a fost instituită în toate spațiile publice deschise și închise.

De asemenea, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât și în spații deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here