Anchetă a Poliţiei şi Protecţiei Copilului din Gorj după ce un copil a murit înecat într-un pârâu

0

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce un băiat de un an şi trei luni a murit, acesta înecându-se după ce a căzut într-un pârâu.

„Am fost sesizaţi în de un echipaj de la Ambulanţă că a intervenit în comuna Stăneşti, în satul Bălani. Un bebeluş de un an şi trei luni a căzut într-un pârâu şi s-a înecat. (…) S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Mama copilului a fost cea care şi-a găsit copilul şi a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanţă, însă manevrele de resuscitare nu au avut rezultat. „Solicitarea a fost pentru copil inconştient (…).Ambulanţa l-a preluat, dar copilul, din păcate, era în stop cardio-respirator”, a declarat Claudia Popescu, medic în cadrul SJA Gorj.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu au constatat decesul copilului de un an şi trei luni.Şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor efectua verificări, pentru a stabili circumstanţele în care băiatul a ajuns în pârâu.

Primele cercetări arată că băieţelul ar fi fost lăsat, în timpul zilei, în grija bunicii sale, iar lemeia l-ar fi găsit în apa care nu depăşeşte o jumătate de metru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here