Amenzi de peste 310.000 de lei date de Protecția Consumatorilor, în luna martie

0

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat, pe parcursul lunii martie, 106 acțiuni de control și a cercetat un număr de 53 sesizări și reclamații, potrivit raportului institușiei pentru luna martie. Din totalul produselor controlate, care au fost în valoare de 595.149 lei, au fost depistate cu abateri produse în valoare de 43.944 lei, din care au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse în valoare de 2.373 lei și oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 41.517 lei.

Din totalul acțiunilor efectuate, în 88 din cazuri a fost constatată nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, fiind aplicate 70 amenzi contravenționale, în cuantum de 311.000 lei și 18 avertismente.

De asemenea, din totalul reclamațiilor primite, 23 dintre cele verificate s-au dovedit a fi întemeiate. Urmare a soluționării reclamațiilor, consumatorilor le-a fost restituită suma de 5.033 lei reprezentând contravaloarea produselor/serviciilor reclamate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here