Alexandria – Cererile pentru ajutorul de încălzire se depun la Direcția de Asistență Socială, până pe 20 noiembrie

0

Pentru perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței și/sau suplimentul pentru energie se acordă pe baza cererii și declarației pe propria raspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență social, transmite Primăria Alexandria.

Sursa citată arată că cererile și declarațiile pe propria răspundere vor fi însoțite de acte doveditoare care atestă componența familiei, veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, acte doveditoare privind locuința sau bunurile deținute de aceștia, inclusiv în alte unitati administrativ-teritoriale, precum și alte acte după caz.

Pentru sezonul rece noiembrie 2021- martie 2022, se acordă ajutoare lunare pentru încalzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolieri, iar începând cu luna noiembrie 2021, familiile și persoanele singure mai pot beneficia și de suplimentul pentru energie acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

Pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței și de suplimentul pentru energie familiile al căror venit net mediu lunar/membru de familie este cuprins între 0 – 1386 lei sau persoanele singure al căror venit net mediu lunar este cuprins între 0 – 2053 lei.

Formularele tipizate reprezentând cererea și declarația pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială vor fi puse la dispoziția persoanelor interesate la sediul Direcției de Asistență Socială din str. Dunarii, nr. 139, iar termenul limita de depunere al acestora fiind 20 noiembrie 2021.

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței, persoanele interesate pot depune documentele și pe parcursul sezonului rece, beneficiind de acest ajutor începând cu luna depunerii cererii pentru acele persoane care depun documentele până la data de 20 a lunii respective și începând cu luna următoare pentru acele persoane care depun documentele după data de 20 a lunii respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here