ALERTĂ METEO! Cod GALBEN de grindină, descărcări electrice şi averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp

0
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o averizare de tip NOWCASTING pentru oraşul Videle şi 15 comune din Teleorman. Potrivit mesajului, se vor semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice şi averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp.

Localităţile vizate de Codul Galben sunt: Videle, Botoroaga, Tătărăștii de Jos, Blejești, Gălăteni, Mereni, Poeni, Gratia, Siliștea, Cosmești, Talpa, Scurtu Mare, Sârbeni, Moșteni, Purani şi Crevenicu.

De asemenea, este în vigoare o informare ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă până miercuri seara în cea mai mare parte a ţării.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Potrivit meteorologilor, ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here