ALDE Teleorman și-a prezentat organizația de la Zimnicea – Samuel Calotă:“Să-ți asumi o candidatură la Primărie, unde actualul primar este același de 20 de ani, este un act de curaj”

0

Conducerea ALDE Teleorman a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Zimnicea, organizația din cel mai sudic oraș din țară, precum și candidatul formațiunii politice pentru funcția de primar.

Au luat parte la întâlnire, alături de președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, candidatul ALDE pentru Primăria Alexandria, Marius Badea Rivera, candidatul pentru Primăria Turnu Măgurele, Georgică Păunescu, candidatul pentru Primăria Zimnicea, Ionuț Mușat, precum și majoritatea celor care ocupă funcții în organizația de la Zimnicea a partidului.

Este momentul să se schimbe lucrurile aici, în sensul că domnul primar spunea în anumite împrejurări că vrea să meargă la Parlament și poate că anul acesta cetățenii din Zimnicea îl vor ajuta să meargă la Parlament și să lase scaunul de primar liber, în așa fel încât un om tânăr, cu energie și putere de muncă, un luptător să se poată înscrie în competiție și să câștige fotoliul de primar de la Zimnicea. (…) Candidatul ALDE pentru primăria Zimnicea este cel mai tânăr candidat pentru un fotoliu de primar, din țară. Acest lucru este sau ar trebui să fie o provocare pentru cei tineri care se mulțumesc să stea deoparte, să-și petreacă timpul pe internet și care îi lasă pe cei mai în vârstă să se ocupe de destinele comunității. Cred că este un exemplu în așa fel încât la un moment dat în viață, dar un moment din acesta de tinerețe, să aveți cu toții un aport la binele localității, pentru că aveți cu toții responsabilitate. Pentru binele comun, și astea nu sunt vorbe mari, ci vorbe reale, trebuie să ne sacrificăm cu toții (…) Vă îndemn pe toți, în special pe cei tineri, să vă gândiți în mod serios ca, într-o anumită etapă din viața voastră, să vă asumați. Să-ți asumi o candidatură la Primăria Zimnicea, unde actualul primar este același de aproape 20 de ani sau chiar 20 de ani, nu este un simplu fapt sau un lucru ușor, este un act de curaj pentru că într-o competiție unu la unu, electorală vorbesc, unul va câștiga și unul va pierde, pentru că de aia se numește primar, că este primul, doar unul. Este adevărat că într-o localitate și al doilea este destul de important, viceprimarul într-o anumită primărie poate avea rolul lui”, a spus Samuel Calotă, în deschiderea conferinței de presă.

Prezent la întâlnire, candidatul ALDE pentru Primăria Alexandria a explicat care sunt motivele pentru care se impune o schimbare, atât în ceea ce privește municipiul reședință de județ, cât și orașul Zimnicea, pentru ca oamenii să vadă, în sfârșit, că pot trăi decent în orașele lor, că pot să aibă locuri de muncă sau locuri în care să-și poată petrece timpul liber.

Zimnicea, alături de Alexandria și alături de celelalte orașe din Teleorman, are nevoie de o repornire completă. Practic ce observăm de 20 și ceva de ani nu e deloc în regulă, nu e deloc în regulă ce se întâmplă și asta se poate vedea în gradul de nemulțumire care se regăsește la foarte mulți dintre teleormăneni. Ceea ce vedem în momentul de față este o depopulare a orașelor, nu mai vorbesc de sate că situația este și mai gravă. (…) Orașul Zimnicea merită mai mult decât ce se întâmplă acum. Vorbim de oameni care aici au rămas fără copiii lor, fără nepoții lor, care își petrec timpul gândindu-se unde sunt copiii și nepoții lor, iar ei sunt plecați departe sau foarte departe, deși este evident că și-ar dori să fie aici și nu acolo. De ce nu sunt aici? Este evident – pentru că nu-și găsesc locuri de muncă aici, iar acest lucru trebuie făcut, acest lucru trebuie încurajat, astfel încât să aducem înapoi oamenii care au plecat, oamenii care ar putea să ridice orașul de aici de unde este. Domnul primar are la momentul ăsta peste 20 de ani de primărie și sincer eu nu știu la o campanie care urmează acum ce-aș putea să mai spun eu dacă aș fi primar la Zimnicea de 20 și ceva de ani. E suficient să merg prin oraș, să mă plimb cinci minute și am terminat. Adică, dacă aș veni de pe Venus sau de pe Marte, mi-ar fi suficient să merg cinci minute ca să înțeleg că vorbim de o primarie care nu a demonstrat nimic, iar lucrurile sunt evidente. Oamenii îl aleg în continuare, pentru că de multe ori nu au avut de ales, nu au avut altă variantă, eu pot să înțeleg și asta, dar există niște limite în toate. Nu avem nicio problemă, poate să rămână primar în continuare 40 de ani, întrebarea este – se întâmplă ceva cu viața oamenilor, a locuitorilor din Zimnicea, în decursul acestei perioade? Răspunsul este nu, nu se schimbă. Trebuie schimbat ceva odată și-odată? Răspunsul este da, trebuie schimbat. Cine poate să facă asta dacă nu un tânăr? (…)Vorbim de orașul Zimnicea, care este cel mai sudic oraș al țării, dar nu trebuie să fie și cel mai sudic oraș al sărăciei din România, județul Teleorman nu trebuie să fie județul sărăciei. (…) Mergi în vestul țării și constați că ești în altă lume, că orașe din România sunt efectiv de pe altă planetă, oamenii aia au ce le trebuie, au locuri de muncă, sunt antreprenori care au găsit soluții… de ce se poate dezvolta Oradea și nu se poate dezvolta Zimnicea?”, a spus Marius Badea Rivera, la Zimnicea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here