ALDE Teleorman continuă prezentarea candidaților pentru primăriile din județ – Samuel Calotă: “Lucrăm și atragem oameni valoroși lângă noi”

0

Președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, alături de care s-au aflat Lucian Militaru, candidatul pentru Primăria Videle, Marius Badea Rivera, candidatul pentru Primăria Alexandria, Virgiliu Cocoșilă, candidatul pentru Primăria Roșiori de Vede, Ionuț Mușat, candidatul pentru Primăria Zimnicea, și candidatul pentru Primăria Turnu Măgurele, Georgică Păunescu, a prezentat, joi, într-o conferință de presă, alți trei candidați pentru primăriile rurale din Teleorman.

Este vorba despre Primăria Uda Clocociov, Petre Rădan, despre care Samuel Calotă spune că este “un om extrem de valoros”, Primăria Lița, Paul Bâță, despre care președintele ALDE spune că este „un om hotătât, dârz, care nu dă înapoi”, și Primăria Traian, unde candideză Marian Ursu, fost cadru militar.

Lucrăm și atragem oameni lângă noi în ALDE, în așa fel încât la alegerile locale să obținem un scor bun, care să ne onoreze și care să ne plaseze printre organizațiile fruntașe la nivel de țară ale acestui partid”, spune Samuel Calotă, liderul ALDE Teleorman.

Au fost dezbătute, în cadrul conferinței de presă, două intre subiectele aflate pe agenda publică, respectiv dublarea alocațiilor pentru copii, despre care judecătorii Curții Constituționale au decis că este constituțională, și mutările de pe scena politică din județ. “Președintele a promulgat legea care prevedea dublarea alocațiilor pentru copii, iar acea lege însemna, teoretic, ceva fabulos, care să ne impresioneze, numai că alocațiile erau înainte 150 de elei pentru un copil sănătos, iar pentru cei cu handicap era 300 de lei. Dublarea era practic să ajungă la 300 și, respectiv, 600 de lei. Președintele a promulgat legea, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Numai că PNL, partidul aflat la guvernare, a atacat la CCR această lege, în loc să încurajeze familiile tinere să aibă copii. Stalul român, prin Guvernul pe care îl avem astăzi, dar și prin alte guverne pe care le-am avut, nu s-a învrednicit pentru încurajarea familiilor tinere să aibă copii. Tinerii, pe de o parte nu au serviciu, pe de altă parte nu au locuințe proprii…Guvernul a atacat la CCR legea, iar, ieri, CCR a stabilit că aceasta este constituțională, iar Guvernul nu trebuie să mai aștepte motivarea Curții pentru a da banii copiilor. (…) Vreau să atrag atenția celor care vremelnic conduc țara să facă tot ce se poate așa încât dă nu mai primim informații de la centrele de statistică legat de îmbătrânirea populației. Familiile tinere nu mai îndrăznesc să aibă copii, iar dacă o fac se rezumă la doar un copil, căruia să-i poată oferi ce este mai bun”, a mai spus președintele ALDE Teleorman.

În ceea ce privește mutările de pe scena politică din județ, Samuel Calotă a precizat că ar fi cazul ca „fiecare să-și vadă de treaba lui și de partidul lui”, iar cei care dețin puterea să se ocupe de guvernare, respectiv de administrație. “Am înțeles că zilele acestea ursul numit PSD s-a trezit din somn și a sunat adunarea, ca să-și facă inventarul propriilor primari, să știe pe câți mai contează în alegeri. Dacă ne luăm după ce ne-au spus ei ar însemna că doar 3-4 primari au plecat la PNL, dar de la PNL am aflăm că sunt 14-15 primari ai PSD care vor să candideze de la PNL în alegeri. Este treaba lor, nu este treaba noastră, numai că, așa cum spuneam, este nevoie de un echilibru pe scena politică, de o alternanță la guvernare, dar fără a fi pusă în pericol democrația. (…) Aș vrea să le dau un sfat celor care iau în derâdere acțiunile noastre săptămânale: spunea un domn, ieri, că în timp ce unii fac conferințe de presă alții lucrează. (…) Eu zic să-și vadă fiecare de treaba lui și de partidul lui și să încerce să facă ceea ce trebuie să facă în perioada în care dețin puterea. Noi nu suntem la putere, noi suntem în opoziție. Sunt oameni de calitate care vin la noi și ei nu vin pentru că le putem oferi ceva. PSD deține puterea la nivel de județ, PNL deține guvernarea, iar oamenii sunt atrași de partidele de la putere, că au ce să le dea. Noi nu le putem oferi avantaje de niciun fel, ci doar susținerea noastră, atât cât putem, politic și electoral”, a declarat Samuel Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here