ALDE și-a prezentat candidații pentru alte șase primării din județ – Fostul șef al ISU Teleorman, Sandu Liviu Sorinel, candidează la Primăria Crîngeni

0
oznorHB

Candidații pentru alte șase primării din Teleorman au fost prezentați, joi, 9 iulie, de președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, într-o conferință de presă la care au luat parte și Marius Rivera Badea, Lucian Militaru și Virgiliu Cocoșilă, candidații pentru primăriile Alexandria, Videle și Roșiori de Vede.

Vor intra în cursa electorală, din partea ALDE, Marian Cucurezeanu, pentru Primăria Cervenia (fost primar al comunei timp de șase mandate, până în 2016, acesta candidează pentru un nou mandat la alegerile din toamnă), Liviu Sandu Sorinel (fostul inspector-șef al ISU Teleorman) pentru Primăria Crîngeni, Ionel Leonte pentru Primăria Nenciulești, Dan Burcică pentru Primăria Olteni, Gigi Paraschiv pentru Primăria Trivalea Moșteni, iar Gigi Grosu pentru Primăria Băbăița.

Tot în cadrul conferinței de presă, președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, a comentat și mutările care s-au produs pe scena politică județeană în ultima perioadă., făcând referire la plecările mai multor primari din PSD către PNL.

“Cred că este o boală a partidelor aflate aflate la putere de a-și spori numărul de aleși locali. PSD, când era la putere, s-a gândit să dea o celebră ordonanță prin care a înlesnit trecerea primarilor de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul și a luat atunci o mulțime de primari de la alte partide printr-un act legislativ care a fost profund imoral. PNL face același lucru, tot prin acțiuni imorale, dar luând primarii celorlalte partide și în mod deosebit pe cei ai PSD-ului, prin marcaje om la om”, a spus Samuel Calotă.

De asemenea, a mai spus președintele ALDE Teleorman, s-a dus vremea partidului-stat, iar în prezent este important să existe un echilibru pe scena politică.
“Sunt adeptul unui echilibru pe scena politică națională, dar și județeană și locală. Nu cred că este benefic pentru România, nu cred că este benefic pentru județul Teleorman, să avem un singur pol de putere și balanța să fie înclinată într-un mod foarte dezechilibrat, adică unii foarte jos și alții foarte sus. Cred că s-a dus vremea partidului-stat, l-a încercat PSD o bună perioadă de timp și i-a ieșit și văd acum că și PNL-ul se contaminează de plăcerea acestui comportament de a deveni partid-stat. Cred că ar fi corect și cinstit să câștigi în ring bătălia, nu aruncând cu pietre de pe margine în cei care se bat”, a explicat Samuel Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here