Adrian Gâdea: “PSD a inițiat un proiect de lege privind acordarea de vouchere de vacanță salariaților de la privat”

0

Parlamentarii PSD au inițiat un proiect de lege care prevede ca și angajații să primească vouchere de vacanță în anul 2022, la fel ca angajații din sectorul de stat, aceasta fiind o măsură care ajută salariații, în special pe cei cu venituri reduse, cât și operatorii din turism, care au înregistrat pierderi enorme în perioada pandemiei de COVID-19, a anunțat președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

Șeful social-democraților din județ mai spune și că proiectul de lege menționat prevede deducerea sumelor acordate salariaților din profitul companiei, iar banii vor fi recuperați din TVA și din impozitul asupra activității operatorilor din turism.

Vouchere de vacanță salariaților de la privat! PSD a inițiat un proiect de lege privind acordarea de vouchere de vacanță.
PSD vine cu o măsură care se adresează tuturor salariaților, nu numai celor de la stat. Acordarea voucherelor de vacanță tuturor salariaților, inclusiv celor din societățile private, este o măsura din care câștigă toată lumea: și salariații, în special cei cu venituri mici, și operatorii din turism și statul.
Este o masură care va relansa turismul din Romania. Programul se adreseaza tuturor celor ce muncesc, a fost conceput să aducă venituri suplimentare la buget, este genul de program care nu aduce cheltuieli în plus, chiar dacă proiectul de lege prevede deducerea sumelor acordate salariaților din profitul companiei. Banii vor fi recuperați din TVA și din impozitul asupra activității operatorilor din turism.
Reprezentanții Horeca au constatat că Executivul nu s-a ținut de cuvânt și nu a acordat salariaților voucherele promise. Decizia este una dezastruoasă, care îi va lovi încă o dată, după un an în care multe afaceri din turism au fost îngenunchiate de criza generată de pandemie.
Anul trecut au fost emise vouchere de vacanță de peste 300 de milioane de euro. Banii au rămas în România, pentru că tichetele pot fi folosite doar pe teritoriul national”, spune președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here