Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: „Cîțu joacă „Alba-Neagra” cu românii!”

0

Proiectul bugetului petru anul 2021 reprezintă „mega-țeapa Coaliției CDR 2.0”, spune președintele PSD Teleorman și președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, care susține și că premierul Florin Cîțu „sfidează și își bate joc din nou de încrederea cetățenilor, care au votat un anumit program electoral al PNL și acum se văd mințiți în față, cu justificarea bugetului de austeritate”.

„Bugetul anului 2021 continuă seria țepelor date românilor. Este de fapt MEGAȚEAPA guvernării actuale, pentru că încalcă nu doar angajamente politice și programul electoral al PNL ci chiar și programul de guvernare al actualului cabinet, care a devenit lege prin aprobarea în Parlament, la votul de învestitură de acum 2 luni”, transmite președintele PSD Teleorman. Potrivit social-democratului Adrian Gâdea, dacă proiectul bugetului pentru 2021 era făcut public înainte de alegeri, românii ar fi sancționat dur PNL pentru austeritatea iresponsabilă pe care o impune.

„Guvernul Cîțu perpetuează minciuna! I-a mințit repetat pe pensionari că va respecta legea și va crește punctul de pensie. I-a mințit pe profesori că va acorda majorările de salarii prevăzute de lege! I-a mințit pe copii în privința creșterii alocației. I-a mințit pe antreprenori că-i va sprijini. I-a mințit pe agricultori că vor fi despăgubiți pentru pierderile provocate de calamități. I-a mințit pe studenți cărora acum le taie transportul gratuit. Cîțu nu intenționează să majoreze punctul de pensie nici măcar de la 1 ian 2022 așa cum mincinos a anunțat public. Mărirea cu 8% era în programul electoral, nu în cel de guvernare (digi24.ro); în proiectul OUG privind bugetul scrie negru pe alb ”în anul 2022, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata media anuală a inflației, la care se adaugă cel mult 50% din creșterea reală a salariului mediu brut”. Deci poate fi chiar și în decembrie 2022, iar majorarea să se încaseze în ian 2023!”, mai arată Adrian Gâdea în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Adrian Gâdea continuă acuzațiile la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu și spune că Executivul scoate din buzunarele copiilor 1,5 miliarde de lei, sumă ce reprezintă a doua jumătate din creșterea promisă pentru alocații. De asemenea, mai spune Adrian Gâdea, premierul Florin Cîțu ia și din buzunarele profesorilor 700 de milioane de lei, sumă ce reprezintă ultima tranșă de creștere salarială cuvenită pentru a ajunge la grila anului 2022, dar și că taie 300 de milioane de euro din cele 500 de milioane angajate prin OUG 224/2020, bani ce reprezintă sprijinul pentru sectorul HORECA.

„Cîțu la investitură, în decembrie 2020! ”România are o echipă de profesioniști la guvernare, una susținută de o coaliție care dorește cu adevărat bunăstarea tuturor cetățenilor români” (…) Ce fel de bunăstare se poate asigura prin tăiere și minciună! Cât cinism sinistru! PSD va respinge categoric acest buget al austerității care aruncă țara și populația într-o spirala vicioasă a sărăciei”, mai arată Adrian Gâdea în mesajul său.

Președintele PSD Teleorman spune și că soluțiile corecte sunt cele prezentate în bugetul alternativ propus de PSD, care cu aproximativ același deficit, mai exact de 7,26% din PIB față de 7,16 – și cu același PIB – 1118,5 mld lei față de 1116 mld lei – asigură relansarea, alimentează motoarele economiei și pe acest temei generează venituri care să permită respectarea legii și creșterile de pensii, alocații, salarii cuvenite oamenilor. Detalii despre bugetul alternativ propus de social-democrați pot fi găsite accesând pagina de internet https://www.psd.ro/…/Buget-alternativ-2021-Propunerea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here