Adrian Gâdea: “Florin Cîțu este un premier de carton, care a ajuns să fie contrazis pe față, nu doar de ceilalți miniștri, ci și de secunzii acestora”

0

Președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea a avut o reacție acidă la adresa guvernanților, după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că o „două săptămâni de carantină națională ar face minuni” în combaterea pandemiei.

Adrian Gâdea spune că de Ziua Internațională a Sănătății, “ROMÂNII își doresc revenirea la normalitate, la calm, la o strategie coerentă și politici susținute prin competență și devotament pentru cetățeni, în timp ce în viziunea Ministerului Sănătății, marea revenire la normalitate – anunțată de Cîțu – ar începe cu o carantină națională. Ei atâta pot. Să se certe. Să-și submineze autoritatea și să provoace și mai mult haos. Mai multă confuzie, mai multă neîncredere în autorități. Este tabloul sumbru la care asistă, neputincioși și îngroziți, cetățenii obișnuiți. Încă o dovadă că Florin Cîțu este un premier de carton care a ajuns să fie contrazis pe față, nu doar de ceilalți miniștri pe care îi are în subordine, ci și de secunzii acestora”.

Președintele PSD Teleorman a comentat și restricțiile “aberante” în opinia sa, în privința înmormântărilor menținute de guvernul Cîțu și cere guvernanților să respecte recomandările internaționale și “să permită românilor să-și îngroape creștinește morții, cu decență și respect, nu aruncați goi în saci de plastic și azvârliți cât mai repede în groapă”.

Adrian Gâdea spune și că este “inumană și ilogică măsura sigilării în saci de plastic a corpurilor celor decedați de COVID. Infecția se transmite prin aerosoli și nu altfel – o atestă toate studiile științifice. Mortul, nu respiră, prin urmare, nu poate contamina”.

Președintele PSD Teleorman vine și cu o serie de întrebări, prin care urmărește să scoată în evidență măsurile greșite pe care le-au adoptat guvernanții.

“De ce ar fi un risc de contaminare mai ridicat la slujba religioasă organizată în biserică pentru cel defunct, decât la supermarket sau în metrou?

De ce în România lui Voiculescu și Cîțu nu sunt valabile recomandările OMS, ECDC în privința înmormântărilor?

De ce ministrul Voiculescu, în pofida solicității nime a cultelor, a opiniei exprimate public chiar de Raed Arafat, refuză să semneze modificarea ordinului care ar permite, cu măsurile de precauție necesare, printre altele, accesul preoților la ATI, preluarea de către familie a corpului celui decedat și organizarea funeraliilor potrivit credinței?”, întreabă oarecum retoric președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

Mai mult, potrivit președintelui PSD Adrian Gâdea, actuala clasă politică aflată la putere nu urmărește decât atât, să nu piardă puterea, fiind-le indifferent ce se întâmplă cu oamenii.

“Premierul Cîțu și miniștrii Sinistrei guvernări nu se mai pot ascunde. Acum decizia este în mâna lor. Dar nu fac nimic sunt și vor continua să fie complicii lui Vlad Voiculescu, în batjocura cruntă la adresa demnității umane. Pentru simplul fapt că lor le pasă doar de interesele lor meschine de a se menține la putere. În rest nu le pasă de nimic, nu îi responsabilizează nimic și cred în continuare că ei nu vor răspunde niciodată pentru nimic. Toți dictatorii cred asta și toți s-au prăbușit în cele din urmă”, declară Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here