Adrian Gâdea, despre adoptarea legii bugetului de stat: “Dacă aceste cifre vor rămâne așa, vom avea mari probleme la nivelul județului”

0

La finalul ședinței Consiliului Județean Teleorman de joi, 25 februarie, Adrian Gâdea, președintele instituției, a ținut o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre modul în care s-a desfășurat ședința forului de decizie județean, dar și despre alte subiecte de interes de pe agenda publică, între care adoptarea legii bugetului de stat.

„Faptul că astăzi nu a fost ales vicepreședintele Consiliului Județean este problema domniilor lor și arată cât de interesați sunt de problemele cu care se confruntă județul Teleorman, faptul că nu au putut să fie prezenți toți consilierii liberali astfel încât să fie desemnat și cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean. În ce privește celelalte proiecte, s-a văzut ce s-a întâmplat, nu au fost în stare nici măcar să-și voteze propriii reprezentanți pentru consiliile de administrație și pentru reprezentantul Consiliului Județean în Consiliul de administrație de la ADI Sud-Muntenia. Asta arată cât de interesați sunt de problemele și de buna desfășurare a activităților”, a spus Adrian Gâdea la finalul ședinței Consiliului Județean.

De asemenea, președintele Consiliului Județeana vorbit, în conferința de presă, și despre rezultatul anchetei derulate la Roșiorii de Vede, în centrul DGASPC în care un educator este acuzat că a abuzat copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă, în mod normal. Educatorului i-a fost desfăcut contractul de muncă, altor trei angajați le-a fost redus salariul cu 5% pentru o perioadă de trei luni, iar un alt angajat s-a ales cu avertisment, a spus Adrian Gâdea. Mai mult, au fost sesizate organele de anchetă pentru a stabili eventualele elemente de natură infracțională, urmând ca la finalizarea cercetării să fie făcute publice rezultatele.
Un alt subiect atins în conferința de presă este cel legat de adoptarea legii bugetului de stat. Astfel, spune Adrian Gâdea, există diferențe mari între sumele alocate consiliului județean în forma adoptată în Guvern și forma publicată pe site-ul Senatului, în sensul că acestea au fost reduse.

“Vorbeam de DGASPC, păi dacă vom fi în situația în care nu vom avea bani așa încât activitatea acestei instituții să se desfășoare correct, sigur că vor fi probleme. Și atunci, am cerut ca banii alocați pentru aceste DGAPSC-uri să nu mai fie până la 90% așa cum e în prezent, ci să fie de 90%, ca să nu fie probleme. Adunând cifrele din acest buget raportat la execuția de buget din 2020, dacă aceste cifre vor rămâne așa, vom avea mari probleme la nivelul județului în ceea ce înseamnă buna funcționare a instituției”, a mai precizat Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here