Adrian Gâdea: “Cu Sănătatea în doliu, coaliția pentru hârtii inutile a mai parafat un acord”

0

Partidele din coaliția de guvernare pierd timp prețios cu semnarea a tot felul de acorduri de neagresiune, în timp ce criza generată de pandemie este plasată în plan secund, susține președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea, cu referire la actul adițional semnat de liderii celor trei partide aflate la guvernare – PNL, Alianța USR-PLUS și UDMR.

De asemenea, Adrian Gâdea critică și nerealizările ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, revocat din funcție de premierul Câțu, și vorbește și despre măsurile urgente pe care ar trebui să le ia guvernanții, pentru ca România să depășească situația dificilă în care se află.

“România este în plină criză sanitară, într-o pandemie nemaiîntâlnită de ultimele generații, iar guvernanții se ceartă pe acte politice și fără importanță. Liderii coaliției PNL-USR+PLUS-UDMR au semnat un addendum la propria incompetență, fără a soluționa criza din Sănătate și fără să numească rapid un nou ministru!

Partidele din coaliție au nevoie de un acord scris cu privire la buna guvernare. Acesta este nivelul puterii actuale, să ajungă la un acord cu subpuncte în privința incompetenței și să-i mai adauge și un amendament. Până și premierul acestei țări a recunoscut că nu-l ajută cu nimic noul document. Iresponsabilitatea acestui executiv este halucinantă!

Au avut și ei un ministru al Sănătății, pe domnul Vlad Voiculescu, un fals apostol pentru un sistem cu probleme. În patru luni de mandat, n-a făcut nimic! Atât s-a putut! Cât de iresponsabil să fii, să alegi un om fără nicio experiență în domeniul managementului Sănătății, din partea unui partid fără experiență executivă? Iar în urma debarcării sale, Guvernanții fac terapie pe ciolan, iar românii privesc un fiasco generalizat, atât în managementul pandemiei, cât și în măsurile luate pentru Sănătate.

Nu am auzit nicio vorbă despre testarea extinsă și anchetele epidemiologice corecte pentru oprirea pandemiei. Nimic despre facilitarea accesului la vaccin prin înființarea de micro-centre de vaccinare în toate localitățile sau despre soluții de bun simț pentru dublarea capacității de vaccinare. Niciun „pâs” despre finanțarea urgentă a cheltuielilor pentru secțiile ATI sau pentru achiziția urgentă de medicamente pentru spitalele care nu mai au cu ce să trateze pacienții. Guvernanții ar trebui să deblocheze urgent suma de 1 miliard de euro promisă către companii pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă.

Într-un context mai larg, România are nevoie de măsuri de sprijin dedicate persoanelor vulnerabile pentru a compensa explozia prețurilor și a cursului valutar. De asemenea, achitarea restanțelor de peste 1,2 miliarde de lei la subvențiile pentru agricultură, precum și a ajutoarelor pentru creșterea animalelor este critică, iar ei tot ce pot să facă, este să producă hârtii inutile care nu rezolvă nimic. Atât pot ei!”, declară președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here