A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a din județ/ 1.378 de au medii de admitere la liceu egale sau mai mari ca 5; alți 431 au medii sub 5

0

1.378 de absolvenți de gimnaziu din Teleorman au medii de admitere la liceu egale sau mai mari decât 5 (cinci), fiind înregistrată și o medie de 10 (zece), a unui elev de la Liceul Marin Preda din Turnu Măgurele, în timp ce alți 431 au medii de admitere sub 5 (cinci), conform ierarhiei publicate de Ministerul Educației.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale au fost publicate pe 4 iulie, în timp ce perioada cuprinsă între 16 și 22 iulie a fost destinată completării fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți. Potrivit calendarului aprobat, repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va fi făcută sâmbătă, 24 iulie.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

La Evaluarea Națională, la nivelul județului, 65 % (1.176 de candidați) au reușit să obșină medii mai mari sau egale cu 5 (cinci).
Rata de participare la probele examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, în județul Teleorman, a fost de 92,7 %. Astfel, din cei 1.955 de absolvenți înscriși, 1.812 au fost prezenți la limba română, în timp ce 1.813 candidați prezenți la matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here