A fost prelungit contractul cu Polaris M Holding; Președintele ADI Managementul Deșeurilor, Ciprian Ciuperceanu anunță demararea procedurilor pentru o nouă licitație

0

Teleormănenii nu vor plăti mai mulți bani pentru colectarea deșeurilor menajere, cel puțin până la sfârșitul acestui an, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele ADI Managementul Deșeurilor, Ciprian Ciuperceanu. De asemenea, a mai spus Ciprian Ciuperceanu, a fost semnat un act adițional la contractul cu actualul operator de colectare a deșeurilor, Polaris M Holding, pentru o perioadă de până la 4 ani de zile, pentru că vechea conducerea a asociației nu a demarat, la timp, demersurile pentru o licitație care să ducă la un nou contract.

„Am fost nevoiți să prelungim perioada contractuală cu actulul operator Polaris M Holding, pentru că am constatat că fosta conducere nu a demarat la timp procedurile în vederea organizării unei noi licitații și nu putem lăsa județul Teleorman fără un operator care să colecteze deșeurile. (…) În urma discuțiilor cu SC Polaris, am căzut la un acord să ne aducă 300 de containere, cinci autospeciale noi și 2.500 de pubele de 120 de litri”, a declarat Ciprian Ciuperceanu, care a menționat și că, la această oră, ADI Managementul Deșeurilor nu are nicio datorie la Polaris M Holding, banii pe care reprezentanții operatorului trebuie să-i recupereze sunt de la unități adminitrativ-teritoriale și de la cetățeni, pentru contractele încheiate, nu de la asociație.

Actul adițional este semnat pe o perioadă de cel mult 4 ani, dar Ciprian Ciuperceanu spune că nu va dura mai mult de un an și jumătate, pentru că se lucrează deja la o licitație pentru un nou contract.

„Actul adițional are o durată de până la 4 ani, dar în mod sigur mai mult de un an și jumătate nu va dura. În prezent, am demarat procedurile pentru o nouă licitație, iar în cel mult 12 luni eu zic că vom avea un nou operator. Eu cred că până în august-septembrie vom lansa licitația și până la finalul anului 2022 se va și încheia”, a mai declarat președintele ADI Managementul Deșeurilor.

Ciprian Ciuperceanu a vorbit, în conferință, și despre stadiul în care se află construcția celei de-a doua celule de la depozitul de la Mavrodin, acolo unde prima celulă este plină în proporție de 94%.

“A doua celulă este în derulare, preconizăm că în maxim trei luni de zile va fi finalizată. Sperăm că ne ajută timpul, că nu va ploua, pentru ca în maxim trei luni de zile să fie finalizată. Prima celulă este plină în proporție de 94%, eu nu spun din ce au zis ei, sunt niște documente, au fost făcute niște verificări”, a mai spus președintele ADI Managementul Deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here