A fost predat amplasamentul pentru realizarea parcului de la fosta Unitate Militară

0

Realizarea celui mai nou parc din Alexandria a mai făcut un pas prin semnarea ordinului de începere a lucrărilor și predarea către constructor a amplasamentului.

Informația a fost transmisă de Victor Drăgușin, primarul reședinței de județ, potrivit căruia amenajarea parcului de la fosta UM – Universitatea Valahia, proiect cu o valoare totală de peste 1.8 milioane de euro, derulat cu fonduri europene, presupune amenajarea de alei pietonale, împrejmuire, iluminat public, supraveghere video, WI FI, mobilier urban, cișmele, structuri de lemn tip pergole, realizarea unei fântâni arteziene, locuri de joacă, ecran de apă, etc.

De asemenea, proiectul prevede și o serie de elemente care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități, pentru care accesul în parc se va face prin rampe cu înclinație de maxim 5%.

“Spațiul verde este accesibil pentru persoanele cu dizabilități. Alte elemente ce asigură accesibilitatea de către toate persoanele: căi de deplasare tactilo-vizuale – dale tactilo; plăcuţele şi indicatoarele pentru accesibilizare prin marcare tactilă pentru nevăzători şi ambliopi – placuțe Braille; elemente de informare acustică – clopoței de vânt”, a transmis Victor Drăgușin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here