Aproximativ 900 de teleormăneni prezenți la bursa locurilor de munca din Teleorman

0

Teleormanenii au fost așteptați astăzi, 7 Aprilie, începând cu ora 9 la bursa locurilor de munca. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, la Casa de Cultura din Alexandria si la sediul Agențiilor locale din Rosiori de Vede şi Turnu Magurele.

900 de teleormăneni s-au trezit in aceasta dimineața cu speranța ca își vor găsi un loc de munca. Din păcate doar 27 dintre aceștia au fost norocoși si au semnat astăzi un contract de munca. Alti 161 au fost selectati in vederea încadrării in munca.

In vederea participarii la Bursa Generala a Locurilor de Muncă au fost contactati aproximativ 1000 de agenti economici. Doar 64 de agenți economici din cei aproximativ 1000 contactați de Ajofm, au oferit locuri de munca. Mai exact 372 locuri de munca vacante au fost puse la dispoziția teleormănenilor, un număr mult prea mic dacă luam in considerare numărul șomerilor din județ care a ajuns la peste 16 mii. Suntem pe locul secund in ceea ce privește Șomajul pe județe, procentul fiind de 10,2%.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu au fost încântați de ofertă

La nivelul judeţului Teleorman, în cadrul bursei locurilor de muncă au fost prezenţi 43 angajatori şi aproximativ 900 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Ca urmare a participării la bursă, 27 persoane au fost încadrate pe loc în domenii de activitate precum: agricultura, fabricarea produselor textile, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, constructii de cladiri. Din cele 27 de persoane încadrate in munca, 23 au studii medii şi profesionale si 4 persoane au studii superioare.
In urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenti, un numar de 161 persoane au fost selectate in vederea încadrării în muncă.

Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse, se arată intr-un comunicat al Ajofm Teleorman, semnat de directorul executiv, Achim Caranica Mariean.

Adina Tudor Boboc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here