65% rata de promovare la Evaluarea Națională, în Teleorman, în urma soluționării contestațiilor

0

Rezultatele finale obținute, după soluționarea contestațiilor, de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale în perioada 22-25 iunie au fost publicate duminică, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro. La nivelul județului Teleorman, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 65 %, reușind să obțină medii egale sau mai mari cu 5 (cinci) 1.176 de candidați.

Astfel, la proba de Limba și literatura română, 1.373 de candidați (75,8%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 5 candidați au obținut nota 10.

În schimb, la proba de Matematică, 995 de candidați (54,9 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 11 candidați au obținut nota 10.
La nivelul județului Teleorman, au fost depuse 276 de contestații, la limba și literatura română, 132 lucrări au fost contestate iar la matematică, 144 de lucrări au fost reevaluate.

Rata de participare la probele examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, în județul Teleorman, a fost de 92,7 %, astfel că 1.812 candidați au fost prezenți la limba română, respectiv 1.813 candidați au fost prezenți la matematică (dintr-un total de 1.955 de absolvenți înscriși). De menționat ar fi că niciun elev nu a fost eliminat pe durata desfășurării probelor.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie.
La nivelul județului Teleorman s-a înscris un singur candidat, pentru proba de Limba și literatura română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here