43 de șoferi au rămas fără permis de conducere la sfârșitul săptămânii

0

Polițiștii au intervenit la aproximativ 330 de evenimente, în perioada 12 – 14 februarie, dintre care nu mai puțin de 300 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 220.000 de lei, au reținut 43 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au intervenit în cazul a patru accidente de circulație soldate cu decesul unei persoane (Smârdioasa) și rănirea altor patru, totodată constatând 12 infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice (dintre care: trei de conducere fără permis și șapte de conducere sub influența alcoolului).

Prins băut la volan, a încercat să fugă de polițiști

Un tânăr de 20 de ani, din Uda-Clocociov, a fost depistat în trafic, de către polițiști, vineri seară, pe DJ 546, pe raza satului Olteanca, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Inițial bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor și a încercat să se sustragă, părăsind autovehiculul. Acesta a fost prins și imobilizat de către polițiști, fiind testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Un alt tânăr, de 28 de ani, de această dată din Turnu Măgurele, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada General David Praporgescu, prezentând halenă alcoolică. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, și în acest caz bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Tot sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat în trafic, duminică, un tânăr de 32 de ani, din Măldăeni, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza comunei Scrioaștea. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here