24 de șoferi au rămas fără permis de conducere în week-end

0

Polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 300 de evenimente, în perioada 6 – 8 noiembrie, dintre care nu mai puțin de 280 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.
În urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 130.000 de lei, au reținut 24 de permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au intervenit în cazul a cinci accidente rutiere, iar cei din structurile de ordine publică au întocmit cinci dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, fiind emise ordine de protecție provizorii.
Pentru un trafic rutier în siguranţă, poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

De asemenea, acestora le este recomandat să evite acționarea bruscă a sistemului de frânare și să poarte centura de siguranță, să nu consume alcool dacă au de gând să se urce la volan și să nu conducă dacă sunt obosiți.
Totodată, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce se asigură că intenţia de a traversa a fost observată de către șoferi.

Informații actualizate despre situația traficului pot fi găsite pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea INFOTRAFIC: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here