13 IMIGRANTI, IRAKIENI ȘI SIRIENI, AU FOST PRINȘI LA TURNU MĂGURELE, ÎN TIMP CE ÎNCERCAU SĂ TREACĂ FRAUDULOS GRANITA

0
migranti-735x375

13 irakieni și un sirian au plătit sume uriașe de bani pentru a ajunge în județul Teleorman. Din păcate pentru ei au făcut acest lucru în mod ilegal, traversând fluviul Dunărea cu barca și au fost depistați de polițiștii de frontieră din Turnu Măgurele.

În noaptea de 7 spre 8 octombrie,în baza unor informaţii obţinute de la autorităţile de frontieră bulgare, polițiștii de frontieră din Turnu Măgurele au declanşat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, la malul românesc al fluviului Dunărea, în zona localităţii Islaz, 14  persoane, din care 11 adulți și trei minori, care au trecut ilegal frontiera cu două ambarcațiuni de mici dimensiuni.

4 femei, 7 bărbaţi și 3 minori

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră Turnu Magurele pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din 13 irakieni şi un sirian (4 femei, 7 bărbaţi și 3 minori). De asemenea, asupra a 11 migranţi au fost găsite documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile bulgare.

Au plătit între 2000 și 3500 euro

migranti-t

”În cadrul cercetărilor preliminare aceștia au declarat că au plecat din țările de origine, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde o parte dintre ei a solicitat o formă de protecţie statului bulgar.

Migranţii au fost preluaţi din Sofia şi transportaţi la malul bulgăresc al Dunării, de unde s-au  îmbarcat în două ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea în România. Aceștia au mai declarat că au plătit sume între 2.000 și 3.500 euro, respectiv USD, urmând să mai plătească o diferență în momentul în care ajungeau în Germania”, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

Cele 14 persoane au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor, depistării tuturor persoanelor implicate şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here