Ziua Z pentru șefa DNA – CCR va publica astăzi motivarea deciziei de revocarea a Laurei Codruța Kovesi

0

 Zi de foc la Curtea Constituțională a României! CCR va publica joi motivarea deciziei care stabilește că există un conflict constituțional între Guvern și Președinție, iar șeful statului trebuie să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Motivarea urmează să fie publicată și în Monitorul Oficial, conform procedurii legale. Pe 30 mai, CCR a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

„Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale. Preşedintele Klaus Iohannis a fost reținut în declarații, după decizia CCR, afirmând că va aştepta motivarea CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând însă că procurorii trebuie să fie „independeți” și că aceștia sunt sub autoritatea, nu în subordinea ministrului Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here