Ziua Națională, sărbătorită în condiții de pandemie la Alexandria

0

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, marți, în mai multe orașe, însă într-un mod fără precedent. Românii au sărbătorit 1 Decembrie în pandemie, ceea ce a dus la un format restrâns al ceremoniilor din alți ani.

La Alexandria, secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, prefectul județulu Teleorman, Liviu Dumitrașcu, subprefectul județului, Nicoleta Voicu, parlamentarii de Teleorman, viceprimarul Alexandriei Ionela Ene, dar și directori ai instituțiilor deconcentrate au luat parte, marți, la ceremonia prilejuită de Ziua Națională a României, ce a avut loc la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din incinta Cimitirului Eroilor.
Spre deosebire de anii trecuți, când era sărbătorita cu participarea publicului larg, în contextul generat de pandemia de COVID-19, Ziua Națională a României a fost celebrată, în acest an, în cadru restrâns.

Astfel, ceremonia militară dedicată Zilei de 1 Decembrie a început cu intonarea imnului național și a continuat cu ceremonialul religios și depunerea de jerbe și coroane. Au lipsit, însă, alocuțiunile ținute de oficialități, dar și parada militară sau spectacolele cultural-artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here