ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HEPATITEI, marcată astazi si la Alexandria!

0

În întreaga lume, la 28 iulie, este marcată ZIUA MONDIALA  a hepatitei, un eveniment anual care focalizează asupra factorilor de risc, prevenţiei şi controlului hepatitelor virale.

Prima celebrare a unei zile internaţionale privind hepatita a fost organizată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (WHA), la 19 mai 2010.

În urma succesului acestei iniţiative, Adunarea Mondială a Sănătăţii a stabilit ca 28 iulie să fie celebrată în fiecare an drept Ziua mondială a hepatitei.

Pe 28 iulie a.c., comunitatea globală a hepatitei se reuneste în întreaga lume pentru a creşte conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei de a lupta împotriva acestui flagel.

Şi anul acesta – 2017 –, evenimentul se desfăşoară la nivel mondial şi se doreşte realizarea unui record de participare, pentru a intra în Cartea Recordurilor – GUINESS BOOK.

​În municipiul Alexandria, prin promovarea acestui eveniment, organizatorii spera să încurajeze oamenii din comunitatea locală şi din judeţ care se confruntă cu hepatita să ia măsurile preventive necesare, iar acţiunea să aibă un impact vizual pozitiv.

​Evenimentul se desfăşoara sub deviza: «NU LĂSA HEPATITA SĂ-ŢI DISTRUGĂ VIAŢA, E MAI APROAPE DECÂT CREZI! TESTEAZĂ-TE! SUNT EU NUMĂRUL 12?».

​Scopul acţiunii este de a aduce în centrul atenţiei comunităţii teleormanene afecţiunile hepatice şi necesitatea de a lua măsurile preventive necesare împotriva acestui flagel mondial, care afectează 1 din 12 persoane.

​Evenimentul se desfasoara chiar in acest moment în faţa Pieţei Centrale din municipiul Alexandria.

​Organizatorii sunt: Primăria municipiului Alexandria, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Teleorman, Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Şcoala Postliceală Sanitară de Stat Alexandria, Şcoala Postliceală Sanitară «Carol DAVILA» Alexandria, Filiala Teleorman a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.

​Sunt prezenţi pacienţi cu afecţiuni hepatice, pacienţi cu alte afecţiuni, elevi ai şcolilor postliceale sanitare din Alexandria, elevi din şcolile şi liceele din Alexandria, cetăţeni din Alexandria şi din judeţ de ambele sexe şi de diferite vârste, mass media locală.
​Moderatorul manifestării este preşedintele filialei APAH Teleorman, domnul colonel în rezervă Viorel Ciobanu.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here