Zimnicea – Autovehicule electrice pentru Direcția Publică de Asistență Socială și Poliția Locală

0
default
Aleșii locali zimniceni s-au întrunit, luni în ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a aproba participarea Orașului Zimnicea la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024 – programul Rabla Plus 2024, a transmis primarul Petre Pârvu.

 

Prin demers autoritatea locală de la Zimnicea își propune achiziționarea a două autoturisme electrice, unul pentru Poliția Locală și unul pentru Direcția Publică de Asistență Socială Zimnicea.

Linia de finanțare la AFM s-a deschis marți dimineață fiind depuse în timp record documentele, fondurile fiind epuizate în aproximativ10 minute. Primăria Zimnicea a reușit să obțină două ecotichete cu valoare nominală de 120.000 lei, pe baza acestora, urmând să fie achiziționate cele două autovehicule electrice, extrem de utile în desfășurarea activităților curente.

“Poliția Locală are nevoie stringentă de un mijloc rapid de deplasare la efectuarea patrulelor și deplasarea cu rapiditate la intervenții, iar Direcția Publică de Asistență Socială, prin specificul activității sale, poate oferi sprijin persoanelor aflate în dificultate.
Mașina care se va achiziționa pentru DPAS va efectua gratuit transporturi pentru persoanele vârstnice, persoanele cu handicap și alte categorii sociale cu nevoi speciale, către unități sanitare și comisiile de expertiză, la solicitarea acestora, sau a asistenților personali ori aparținători, după caz”, a precizat primarul Petre Pârvu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here