Parlamentarii au adoptat, în această după-amiază, un amendament al deputatului PNL Robert Sigartau care majorează alocația copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului.

Cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susținut în plen de deputatul PNL. Amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități. Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.”Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat după vot, liberalul Robert Sighiartău.

Senatorul ALDE, Varujan Vosganian a cerut reluarea votului iar ședința a fost suspendată timp de 10 minute. Procedural votul a fost înregistrat electronic, fapt care blochează orice revenire asupra amendamentului. De precizat este că amendamentul privind majorarea alocației copiilor a fost discutat și în comisa de buget finanțe însă, acesta a fost respins.  Majorarea alocațiilor va intra în vigoare dacă legea bugetului de stat pe 2019 va fi adoptată de Parlament și apoi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here