Vizită de lucru a ministrului Agriculturii în Teleorman – Reabilitarea sistemelor de irigații, prioritate pentru Guvern

0
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a făcut, marți, o vizită de lucru în Teleorman, în cadrul căreia a vorbit despre continuarea investițiilor majore în agricultură, prin reabilitarea și modernizarea sistemului de irigații. Alături de Secretarul de stat Adrian Pintea și de directorul general al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Cornel Popa, dar și de președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea, ministrul Agriculturii a vizitat sistemele pentru irigații din Pietrișu și Bujoru.

 

“Domnul președinte (n.r. Adrian Gâdea) știe că, atunci când am fost director general ANIF, am plecat la drum cu cel mai ambițios proiect de reabilitare a infrastructurii principale de irigații. În Teleorman este, cred, ca a patra amenajare ce va fi pusă în recepție anul acesta, când după terasa Zimnicea, Olt-Călmățui și Viișoara, vine rândul Giurgiu-Răsmirești, zona B, să fie finalizată la 1 iulie 2024. Vorbim de sisteme de irigații foarte importante, Guvernul României sprijină, în continuare, reabilitarea sistemelor de irigații. (…) În maxim o lună vom lansa 400 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații, unde fermierii pot accesa prin organizațiile de udători proiecte pe fiecare stație de 1.5 milioane de euro care nu necesită cofinanțare. În cadrul proiectului pot fi achiziționate inclusiv echipamente de irigat”, a explicat ministrul Florin Barbu.
În cadrul vizitei de lucru în Teleorman, ministrul Agriculturii a vorbit și despre măsurile pe care Guvernul le-a adoptat pentru a veni în sprijinul fermierilor, între acestea subvenționarea a 50% din energia utilizată de fermieri anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here