VIDEO | Spital modular pentru pacienții COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență

0

Contractul de finanțare pentru construirea unui spital modular pentru persoanele suspecte/ confirmate cu COVID-19 în curtea Spitalului Județean de Urgență Alexandria a fost semnat între Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare) și Spitalul Județean de Urgență (în calitate de beneficiar al finanțării) și are o valoare de 15.000.975,56 lei din care 14.604.027,07 lei finanțare nerambursabilă și 396.949,49 lei din bugetul propriu al Spitalului Județean Alexandria. Alte 4.817.000 lei vor veni de la Consiliul Județean, pentru dotarea cu echipamente medicale și nemedicale.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, la care au luat participat managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Dobre, directorul medical, dr. Cristina Marcovici, managerul de implementare a proiectului, dr. Adrian Radu și directorul de îngriji medicale al Spitalului de Urgență, as. Violeta Goicu, despre ce presupune proiectul, durata de implementare, precum și ce dotări va avea noua unitate modulară.

Spitalul modular ce va avea o suprafață construită de 1.631 mp și va fi ridicat în curtea Spitalului Județean de Urgență, va dispune de 15 paturi (triaj/ izolare suspecți COVID), dintre care 6 paturi ATI complete, iar noua unitate medicală trebui să fie gata până în luna decembrie a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here