VIDEO/ Senatorul Dănuț Cristescu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor referitor la modernizarea liniei de cale ferata București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova

0

Danuț Cristescu, senatorul PSD de Teleorman, l-a interpelat recent pe ministrul Transporurilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu, referior la modernizarea liniei de cale ferata București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova, având în vedere faptul că sectorul menționat nu a mai avut parte de reparații capitale din 1986, iar majoritatea trenurilor circulă destul de greu, au restricții de viteză în multe zone din cauza stării degradate a căii ferate.

Prin urmare, senatorul PSD de Teleorman îl întreabă pe ministrul Transporturilor dacă există în planul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii un proiect de modernizare a liniei de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord, dacă se vor executa în perioada următoare reparații capitale pe linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord și, totodată, dacă se vor modernizare stațiile de cale ferată Videle, Roșiori Nord și Alexandria.

“Una dintre cele mai importante zone de cale ferată, București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova, nu a mai avut parte de reparații capitale din 1986.Majoritatea trenurilor circulă destul de greu, au restricții de viteză în multe zone din cauza stării degradate a căii ferate.
Nici o magistrală nu s-a degradat mai mult decât M900 București – Videle – Roșiori Nord – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timișoara.
În urmă cu 30 de ani erau porțiuni importante în care trenurile atingeau 120 km/h de la București la Craiova.
Spre exemplu, pe cei 51 km spre Videle trenurile făceau 33 de minute, în prezent niciun tren nu face mai puțin de 47 de minute.
În urmă cu 3 ani Compania Națională de Căi Ferate anunța demararea proiectului de modernizare a 47 de stații de cale ferată, printre care: Roșiori Nord, Videle și Alexandria.
Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicit următoarele:
1.Există în planul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, proiect de modernizare a liniei de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?
2.Se vor executa în perioada următoare reparații capitale pe linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord?
3.Se vor modernizare stațiile de cale ferată Videle, Roșiori Nord și Alexandria?”, arată în interpelarea sa senatorul Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here