VIDEO/Senator Dănuț Cristescu: “Lipsa de medicamente în spitale a dus la un număr mare de decese cu privire la COVID-19”

0

Senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu l-a interpelat pe ministrul interimar al Săbnătății, Cseke Attila, pe tema medicamentelor folosite în tratamentul COVID-19 au fost repartizate județului Teleorman. Concret, senatorul PSD îi cere minsitrului Sănătății să-i spună câte cutii de Favipiravir, câte doze de Tocilizumab (RoActerma), câte flacoane de Remdesivir și câte doze de Anakinra(Kineret) au fost repartizate spitalelor din judeţul Teleorman perioada 21 aprilie 2021 — 08 septembrie 2021, dar și dacă Ministerul Sănătăţii a avut resurse financiare în perioada menţionată, pentru achiziţia de medicamente pentru tratarea COVID 19?

“Domnule ministru interimar,

Lipsa de medicamente în spitalele din România a dus la un număr mare de decese cu privire la COVID-19. Am văzut cum în bătaie de joc fostul ministru al sănătăţii Ioana Mihăilă, a declarat că medicamentele nu erau aşa importante, totodată a declarat că nu a avut resurse financiare alocate de către Guvernul Cîţu, pentru achiziţionarea acestora.

Medicamentele antivirale administrate în primele 5 zile ale bolii sunt esenţiale şi pot salva foarte multe vieţi, testarea şi depistarea cât mai repede a bolii, administrarea de tratament cât mai repede posibil – salvează vieţi.

Medicamentele esenţiale sunt: Favipiravir, Tocilizumab(RoActerma), Anakinra(Kineret) și Remdesivir.

Domnule ministru interimar, cetătenii din judeţul Teleorman, au dreptul să ştie, ce medicamente au fost repartizate judeţului nostru în perioada 21 aprilie 2021 — 08 semptembrie 2021.

Având în vedere cele menţionate, vă rog să imi comunicati următoarele:

1.Câte cutii de Favipiravir au fost repartizate spitalelor din judeţul Teleorman perioada 21 aprilie 2021 — 08 septembrie 2021?

2. Câte doze de Tocilizumab (RoActerma) au fost repartizate spitalelor din judeţul Teleorman — perioada 21 aprilie 2021 — 08 septembrie 2021?

3. Câte flacoane de Remdesivir au fost repartizate spitalelor din judeţul Teleorman — 21 aprilie 2021 — 08 septembrie 2021? 4. Câte doze de Anakinra (Kineret) au fost repartizate spitalelor din judeţul Teleorman — 21 aprilie 2021 — 08 septembrie 2021?

5. Ministerul Sănătăţii a avut resurse financiare în perioada menţionată, pentru achiziţia de medicamente pentru tratarea COVID-19?

Vă solicit să răspundeţi, în scris, în termenul prevăzut de Regulamentul Senatului”, notează senatorul PSD în interpelarea adresată ministrului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here