VIDEO/ Ministrul Mediului în vizită de lucru la Orbeasca. 83 de hectare de teren agricol se vor transforma în pădure

0

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe a făcut luni, o vizită de lucru în Teleorman, prima oprire fiind la Orbeasca, acolo unde 83 de hectare de teren agricol au fost incluse în perimetrul de ameliorare, iar în următorii ani se vor transforma în pădure.

Vizita ministrului vine după ce Consiliul Local Orbeasca a cerut, nu cu mult timp în urmă, împădurirea terenului degradat din localitate și includerea sa în fondul forestier. La deplasarea ministrului Costel Alexe la Orbeasca au luat parte senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și primarul Gheorghe Budică.

Din 1990 și până astăzi, România a împădurit foarte puțin. Astfel de terenuri, împreună cu colegii din Direcția Silvică, Gărzile Forestiere, ROMSILVA, vrem să le împădurim, iar scopul nostru este să creștem suprafața fondului forester al României. Astăzi, în județul Teleorman, avem doar 5% din suprafața județului acoperită cu păduri. Mai prost stă doar județul Călarași care are 4%, iar Constanța, Brăila și Ialomița, au câte 6% din suprafață împădurită. (…) Dincolo de grija noastră, să introducem suprafețe cu păduri valoroase în zone de strictă protecție, statul român să împădurească suprafețe cât mai mari din aceste terenuri degradate. Pentru că dacă am reuși să împădurim cât mai mult din aceste 500.000 de ha de terenuri degradate, dacă am reuși să introducem în fondul forestier aceste pășuni împădurite pe care le avem astăzi, suprafața împădurită a României ar depăși 32-33%. (…) Vreau să-i mulțumesc primarului pentru cele 83 de ha de teren degradat care prin hotărâre de Consiliu Local au fost introduse în perimetrul de ameliorare și cu bani de la stat vor fi împădurite. Fac încă o dată apel public către toate primăriile din țară să identifice astfel de terenuri și să le împădurim împreună. Această pârloagă va fi împădurită, va fi monitorizată și toate lucrările silvice vor dura șapte ani de zile în medie până va intra în fondul forestier, iar peste nu foarte mulți ani, toate aceste 43 de ha cât are acest trup din cele 83 din comună vor fi o pădure în adevăratul sens al cuvantului”, a declarat Costel Alexe la Orbeasca.

Gheorghe Budica, primarul localității Orbeasca a adresat un cuvant de multumire tuturor celor implicați în acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here