VIDEO/ Contrele dintre PSD și PNL țin județul fără buget – Consilierii liberali au lipsit în bloc de la ședința Consiliului Județean

0

Consilierii PNL, care au majoritatea în Consiliul Județean Teleorman, au absentat în bloc de la ședința extraordinară convocată, vineri, pentru adoptarea bugetului județului. Prin urmare, cel puțin la viitoarea ședință a forului de decizie, județul rămâne fără județ, iar instituțiile din subordine funcționează “în sistem de avarie”.

Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean, Raluca Fedeleș a declarat că aleșii liberali au absentat de la întâlnire pentru că nu au fost consultați cu privire la data și ora la care a fost convocată ședința și, mai mult decât atât, aceasta susține că liberalii lucrează la niște amendamente pentru proiectul de buget, care ar urma fie axat pe dezvoltare. Referitor la o data viitoare la care ar putea fi, totuși, aprobat bugetul, Raluca Fedeleș a precizat că acest lucru se va întâmpla “eventual săptămâna viitoare”.

De asemenea, a explicat Adrian Gâdea, este de preferat ca primarii să acceseze fonduri europene, acolo unde există axe de finanțare pentru obiectivele de investiții urmărite, iar banii din buget să fie folosiți pentru acele investiții pentru care nu se pot accesa bani europeni.

“Eu nu pot negocia ilegalițăți și nu pot iniția proiecte de hotărâri care depășesc cadrul legal și atribuțiile Consiliului Județean (…) Știți foarte bine că majoritatea în Consiliul Județean au cei de la PNL. Dacă vor veni cu amendamente, aceleași de anul trecut sau altele, care sunt în afara legii, eu voi semna acel buget cu observații, invocând textele legale. (…) Eu nu voi semna niciodată o cheltuială în afara legii”, a explicat Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here