VIDEO/ Ansamblul Brâulețul din Saelele a reprezentat cu cinste Teleormanul la Festivalul Naţional de Folclor “Cântecele Oltului”. Cele mai importante premii ale festivalului au ajuns in Teleorman

0
Statiunea Călimăneşti a răsunat de cântece şi voie bună, iar localnicii şi turiştii deopotrivă s-au bucurat, în perioada 18-20 august, de o adevărată paradă a frumuseţii portului naţional românesc şi a obiceiurilor tradiţionale.

 

A 55-a ediție a Festivalului Național de Folclor “Cântecele Oltului”, eveniment organizat de Primăria Călimănești, a reunit ansambluri de muzică populară din județele riverane Oltului, între care și Teleorman.

Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului” reprezintă o ocazie unică de a sărbători tradițiile și cultura românească. Prin ecoul cântecelor și prin pasiunea participanților, acest eveniment pune mereu în evidență autenticitatea și diversitatea patrimoniului nostru cultural, fiind un garant al păstrării portului popular specific județelor participante.

Evenimentul a fost organizat pe scena Teatrului de Vară al Casei de Cultură “Florin Zamfirescu” din Parcul Central Călimănești și s-a bucurat de un real succes, ținând cont de publicul numeros.

În discursul său, primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, a subliniat importanța acestui festival, bucuria prilejului în care cei prezenți îmbracă straiele populare cu ocazia acestui eveniment, precum și faptul că de 55 de ani, județele traversate de râul Olt trimit ansambluri folclorice la acest frumos festival național.

” Festivalul „Cântecele Oltului” este un eveniment al bucuriei și al prieteniei, o ocazie de a aprecia folclorul românesc, cântecul, jocul și portul popular, și de a petrece împreună câteva zile aici, în Călimănești. Vă sunt recunoscător, atât dumneavoastră, artiști, cât și publicului, pentru că v-ați făcut timp și pentru că an de an manifestați această dorință de a veni aici, în Călimănești, pentru a ne încânta cu priceperea voastră. La mulți ani și să ne vedem cu bine mulți ani de acum înainte, pentru că într-adevăr, Festivalul „Cântecele Oltului” este o celebrare care în fiecare an aduce în prim plan frumusețea noastră, prezentând ce avem mai autentic în cântec, dans și port popular. Și, așa cum îmi place să spun, cântecul, portul și dansul popular sunt pentru noi o adevărată cură de sănătate culturală”, a subliniat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Reprezentanții județului Teleorman, componenți ai ansamblului Brâulețul din Saelele, s-au întors de la Călimănești cu numeroase distincții oferite de membrii juriului:

– Premiul pentru calitate și ținută artistică a tabloului coregrafic a revenit Ansamblului Brâulețul din Teleorman

– Premiul special pentru implicarea în promovarea tradiției în comuna administrată a fost acordat primarului de la Saelele, prof. Gabriel Cârjan

– Premiul I pentru “Cel mai frumos costum” a revenit perechii formate din frații Vanessa și Rareș Bălan din Teleorman

– Premiul I la secțiunea instrumentală a mers la Rareș Bălan din Teleorman, care a încântat auditoriul cu o reprezentanție la clarinet

– Titlul de “Frumoasa Oltului” a ajuns tot în Teleorman, la Vanessa Maria Bălan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here