VIDEO/A debutat campania de ecologizare “Teleorman, județ curat”, inițiată de senatorul Eugen Pîrvulescu

0

Campania “Teleorman, județ curat”, inițiată de senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, a debutat miercuri dimineață, în prezența Ministrului Mediului, Barna Tánczos, care s-a deplasat în localitatea Drăgănești-Vlașca. Acțiunea a fost organizată la nivelul întregului județ, iar la inițiativa liderului PNL Teleorman au răspuns aproximativ 70 dintre autoritățile locale din județ.

„Îi felicit pe organizatori pentru mobilizare și organizarea exemplară. Îmi doresc să avem cât mai multe astfel de acțiuni în toate județele României. Deșeurile abandonate și cele aruncate la întâmplare reprezintă o pată rușinoasă pe societatea noastră și numai printr-un efort comun vom putea scăpa de ea. Am încredere că astfel de acțiuni, alături de contribuția instituțiilor de control care trebuie să aplice legea, pot schimba cu adevărat fața comunităților în care trăim”, a spus ministrul Barna Tánczos, în cadrul vizitei în Teleorman.

La acțiune, alături de ministrul Mediului, Barna Tánczos, și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, au participat și Ciprian Ciuperceanu, primarul localității Drăgănești Vlașca, Mihail Cojoaru, primarul localității Botoroaga, reprezentanți ai A.D.I. – Managementul Deșeurilor, Agenției pentru Protecția Mediului și Direcției Silvică, din Teleorman, care sunt și parteneri ai campaniei.

“Despre această acțiune am vorbit în ultimele două săptămâni, perioadă în care am pregătit tot ce a fost necesar pentru a putea fi derulată în cele mai bune condiții. Scopul este unul simplu: mi-am dorit o mobilizare generală pentru colectarea deșeurilor aruncate la întâmplare, o curățenie generală care va schimba total aspectul județului nostru. Partenerii campaniei sunt A.D.I.- Managementul Deșeurilor, Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, Polaris M Holding și Direcția Silvică Teleorman, iar primăriile din județ au primit toate materialele necesare pentru ca oamenii care vor să se alăture inițiativei să aibă ce le trebuie”, a declarat inițiatorul demersului, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

S-au alăturat campaniei de ecologizare a județului și mai mulți membri ai PNL Alexandria, care s-au adunat, miercuri, la ieșirea din Alexandria spre Turnu Măgurele. Alături de președintele organizației, Haralambie Epure, liberalii alexăndreni au adunat gunoaiele aruncate la întâmplare pe marginea șoselei și pe câmpul din propiere, în scurt timp fiind umpluți mai mulți saci de deșeuri din plastic, hartie sau sticlă.

“Este o inițiativă pe care o considerăm utilă, așa că am decis să dăm și noi o mână de ajutor mediului, pentru a face un loc mai frumos din orașul în care trăim. Această inițiativă este una binevenită, pentru că, după cum se poate observa, chiar este nevoie de asemenea demersuri”, a spus Haralambie Epure, președintele PNL Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here