Victor Drăgușin: “Eu nu pot aștepta să văd în ultimul moment ce bazaconii vor propune niște oameni care acum alergă cu limba scoasă după voturi”

0
Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin: SĂ FIM SOLIDARI!
Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin: SĂ FIM SOLIDARI!

În timp ce partidul aflat la guvernare își face calcule pentru a obține un scor cât mai bun în alegeri, municipalitatea alexăndreană are grijă de siguranța cetățenilor, susține primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, care explică modul în care deciziile haotice ale guvernanților mai mult încurcă lucrurile, și așa destul de complicate.

Victor Drăgușin vine cu un exemplu în acest sens, respectiv decizia guvernanților de a deschide grădinițele, fără a veni concret cu normele de aplicare necesare.

De asemenea, mai spune primarul Alexandriei, administrația locală nu are niciun fel de informație de la Guvern despre modul în care vor sta lucurile în toamnă, odată cu începerea noului an școlar.

În februarie când toate guvernele luptau cu noul virus, Guvernul PNL avea o singura preocupare – alegerile anticipate, astăzi, 20 iulie au un singur scop – campania electorală cu orice preț. Cetățenii unde sunt domnilor PNL-iști în preocupările dumneavoastră? Astăzi când vorbim, la jumătatea lunii iulie, noi primarii nu stim nimic despre formula în care va debuta anul școlar, decât din presă, postări pe Facebook, discuții pe la colțuri. Concret și oficial probabil că vom afla de la TV duminică 13 septembrie ce trebuie să facem de luni 14 septembrie în prima zi școală. Dar personal m-am obișnuit cu lipsa de transparență a acestui guvern, cu lipsa de conectare la realitatea din teritoriu, cu dezinteresul față de elevi și părinți, cu disprețul față de noi toți. Să nu uităm cum ne-au comunicat redeschiderea grădinițelor: “de maine se redeschid, responsabile autoritățile locale”. Doar atât și s-au spălat pe mâini. Implicare ZERO în rezolvarea problemei. Așa că, eu nu pot să am așteptări de la decidenții PNL și împreună cu colegii ne-am stabilit ca prioritate crearea de condiții cât mai sigure în unitățile de învățământ”, scrie Victor Drăgușin pe pagina sa de Facebook.

Primarul Alexandrei precizeză și că instituția pe care o conduce a decis, în ultima perioadă, să renunțe la organizarea unor evenimente devenite tradiție, iar banii să fie redirecționați către unitățile de învățământ, pentru amenajarea acestora așa cum prevede actualul context.

Așa cum am mai spus am luat încă din primăvară decizia de a renunța la organizarea unor evenimente sociale, sportive, culturale și la Zilele Municipiului Alexandria (în forma cu care eram obișnuiți) și sume importante de bani am direcționat către dotarea și adaptarea tuturor unităților de învățământ de la toate nivelurile la nevoile actuale de siguranță pentru elevi și profesori.

Unele sunt achiziționate și deja instalate și funcționale, altele sunt în procedură de achiziție și vor fi funcționale la începutul anului școlar.

Deja funcționăm în regim normal, având în vedere condițiile impuse, cu două creșe, Creșa PECO și Creșa ”Ion Creangă”, cu două grădinițe, Gr. cu P.P. Nr. 10 și Gr. cu P.P.Nr. 6 și acum lucrăm pentru a deschide de la 1 august și Gr. cu P.P. Nr. 7 si Gr. cu P.P. Nr. 8. În acest sens amenajăm izolatoare, facem reparații, igienizări, dezinfecții, dezinsecții și deratizari, am alocat fonduri și acestea au achiziționat termometre digitale noncontact, dispozitive pentru dezinfectant, măști, mănuși, materiale de protecție și igienă, teste rapide COVID pentru tot personalul, dozatoare pentru săpun și dezinfectant, dispozitive pentru uscarea mâinilor, suporți pentru prosoape de hârtie, pavilioane și fotolii Puf pentru desfășurarea activităților în aer liber.

Pentru creșterea siguranţei elevilor în unităţile de învăţământ gimnazial, liceal și postliceal, identificarea ultrarapidă și izolarea unor posibile cazuri, pentru limitarea răspândirii infecţie cu SARS Cov 2 suntem în procedură de achiziție a unor sisteme de detecție automată a temperaturii prin supravegherea video cu cameră termică, care vor fi instalate și puse în funcțiune până la 1 septembrie.
Acestea vor face monitorizarea automată, de la distanță, a temperaturii corporale a tuturor persoanelor care intră în școală, cu afișarea în timp real a temperaturii fiecărei persoane analizate, pe imaginea video.
Aceste sisteme vor fi instalate la intrarea pentru elevi cu cel mai mare trafic, pentru toate celelalte intrări am inițiat procedura de achiziție a unor termoscanere digitale performante.

Am rezolvat problema apei calde la toate grupurile sanitare din unitățile de învățământ si le-am dotat pe toate cu dispozitive de săpun și dezinfectant si uscătoare de mâini, la toate intrările și ieșirile avem dispozitive cu dezinfectant.

Sunt bani din bugetul local al municipiului, banii comunității noastre pentru siguranța copiilor noștri. Actualul guvern doar trasează sarcini de azi pe mâine, nu sunt interesați de cum pot fi concret puse în practică sau dacă mai au bani autoritățile locale. Ei au alte preocupări așa cum am văzut cu toții încă de la debutul crizei COVID, când aveau ca unic scop alegerile anticipate, nu sănătatea românilor, și așa am ajuns unde suntem astăzi. La Alexandria rezultatele măsurilor aplicate de noi s-au văzut în mod direct în numărul mic de cazuri, iar eu voi face tot ce este necesar ca sănătatea locuitorilor și a copiilor, după reîntoarcerea la școală să nu fie pusă în pericol.

Eu nu pot aștepta să văd în ultimul moment ce bazaconii vor propune niște oameni care acum alergă cu limba scoasă după voturi și au uitat că au o responsabilitate față de fiecare român, nu doar față de partidul care” pentru merite deosebite” i-a pus pe funcții. Cetățenii se pot baza pe mine”, mai notează primarul Alexandriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here