Victor Drăgușin, despre schimbarea din funcție a directorilor de școli – ”De ce? Pentru că așa vrea conducerea județeană a PNL”

0

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin a avut o reacție dură la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora conducerea ISJ Teleorman urmează să schimbe din funcție directorii și directorii adjuncți de școli, cu toate că au fost demarate procedurile pentru organizarea concursului ce va avea loc în luna onctombrie.

Motivul schimbării, unul pur politic, potrivit primarului Victor Drăgușin, contrazice direcția trasată de ministrul Educației, care le-a spus inspectorilor școlari generali că se va merge pe continuitate, iar directorii de școli vor fi schimbați numai în situația în care aceștia nu mai vor să rămână în funcții, se pensionează sau dacă există justificări întemeiate din perspectiva managementului educațional.

”Am fost înștiințat, de mai multe cadre didactice, că astăzi urmează să fie schimbați din funcție mai mulți directori din unitățile de învățământ. De ce? Pentru că așa vrea conducerea județeană a PNL, care acum ”face și desface” listele cu ”câștigători”. Pentru ei nu contează ce a decis ministrul Cîmpeanu și nici continuitatea pentru buna organizare a începutului de an școlar, nici performanțele celor pe care îi vor înlăturați, contează doar să mai rezolve din obligațiile politice”, transmite Victor Drăgușin.

De asemenea, primarul Alexandriei avertizează conducerea ministerului, pe cea a ISJ Teleorman dar și pe membrii consiliului de administrație al ISJ că nu va semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară, dacă se va trece la schimbarea directorilor de școli din motive pur politice.

”Domnule ministru al educației, doamnă inspector școlar general, domnilor membri ai consiliului de administrație al ISJ, vă solicit ca până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea posturilor ce rămân vacante, prin expirarea mandatelor, să dați deoparte orgoliile și interesele politice pentru a nu bulversa din nou activitatea în unitățile de învățământ, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, și să prelungiți mandatele actualilor directori, ale căror competențe au fost certificate, atât prin promovarea unui concurs organizat de Ministerul Educației, cât și prin rezultatele pe care aceștia le-au obținut de când sunt la conducerea acestor unități.

Vă comunic pe această cale, deși am făcut acest lucru și prin adrese oficiale, că în situația în care în mod arbitrar și cu un interes vădit politic o să încălcați recomandările Ministerului Educației de a acorda continuitate actualilor directori, nu voi semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară.

Cu speranța că ”școlile nu sunt sedii de partid și actul educațional și viitorul tinerilor trebuie să ocupe primul loc”, aștept deciziile dumneavoastră în interesul și pentru susținerea educației! ”, este mesajul primarului municipiului Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here