Victor Drăgușin: „Construim cu fonduri europene în Alexandria”

0

Primăria Alexandria a emis astăzi un comunicat de presă, prin care anunță că s-a semnat contractul pentru proiectul centrul pietonal, piste pentru bicicliști, transport urban electric, parcare și autobază.

„Primarul Victor Drăgușin a semnat astăzi contractul pentru realizarea proiectului tehnic pentru cel mai important proiect cu finanțare din fonduri europene pe care îl implementăm în Alexandria.

Prin contractul de finanțare nr. 5070/22.01.2020, cod SMIS 128167, în valoare de 19.081.636,70 euro în Municipiul Alexandria vom realiza următoarele obiective:

– construirea unui traseu complex de piste pentru bicicliști în lungime de 14.625 m, achiziționarea a 300 de biciclete, construirea a 15 stații de bike sharing de 20 de locuri și 7 stații de bike sharing de 40 de locuri;

– 32 de stații de autobuz (vor fi modernizate cele existente și se vor construi unele noi) precum și o autobază modernă pentru cele 10 autobuze electrice, 13 stații de încărcare pentru autobuzele electrice, pe care le achiziționăm printr-un alt proiect cu finanțare europeană în valoare de 6.112.310,3 euro, cod SMIS 128112, aprobat la finanțare prin Ordinul nr. 4817/04.11.2019. Transportul public de călători va beneficia de sistem modern de taxare – eTicketing, cât și de un sistem de informare a călătorilor în stațiile de autobuz.

– construirea unei parcări moderne de tip park&ride cu 200 de locuri de parcare;

– realizarea unui sistem de management al traficului, prin care 15 intersecții vor fi modernizate în vederea prioritizării traficului și realizarea unui sistem de supraveghere video prin montarea a 96 de camere video;

– transformarea centrului pietonal într-o zonă modernă de promenadă cu funcțiuni multiple;

– instalarea a 7.094 m de fibră optică pentru management digital de la distanță.

Strada Libertății, zona pietonală va fi integral reabilitată prin ample lucrări ce presupun:

– realizarea pavajului pietonal modern din piatră naturală. Zona va fi reabilitată astfel încât să permită colectarea și evacuarea apelor de pe suprafața pietonală;

– reabilitarea și modernizarea fântânii arteziene existente și realizarea a încă două fântâni arteziene noi, înlocuirea mobilierului stradal cu obiecte moderne;

– amenajarea de spații verzi prin creșterea calității și a suprafețelor spațiilor verzi;

– realizarea noilor rețele de iluminat public cu LED, alimentare cu apă, canalizare pluvială, și instalațiile electrice, sanitare, WI-FI și monitorizare video.

Firma câștigătoare este S.C URBAN SCOPE S.R.L. cu o vastă experiență în proiecte de mobilitate și regenerare urbană, valoarea contractului este de 938.802,90 lei, iar termenul de execuție este de 4 luni”, se mai arată în comunicatul de presă transmisă de municipalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here