Victor Drăgușin, către consilierii PNL din Consiliul Local: “Nu arătați cu degetul chestiuni pe care le puteți face și dumneavoastră, ca membri ai partidului aflat la guvernare”

0

Discuții aprinse au avut loc, în ședința de joi, înre puterea și opoziția din Consiliul Local Alexandria. Motivul? Un amendament adus de Gabriel Bulumac, liderul consilierlilor PNL, la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Alexandria pe anul 2021. Concret, liberalul a propus ca, la lista obiectivelor de investiții pe anul 2021 cu finanțare parțială sau integrală din bugetul local, să fie adăugată și reabilitarea clădirii în care funcționează funcționează Serviciul de permise și înamtriculări, respectiv lucrări de reparații și lucrări la acoperiș, fără a indica, însă, și o sursă de finanțare pentru propunerea sa.

“Clădirea a fost prelaută și administrată de Prefectură, au fost efectuate lucrări de reparații la interior, însă nu se pot face și la exterior. Aș vrea să adaug faptul că, dacă au fost făcute reparații la interior, iar la exterior nu găsim o soluție să facem aceste reparații, practic ne batem joc de ce s-a făcut până acum”, a spus Gabriel Bulumac.

În replică, primarul Victor Drăgușin i-a spus consilierului PNL că, în caz că nu știe, partidul din care face parte este la guvernare, iar banii pentru investițiile propuse de el pot veni de la Guvern. Mai mult, a mai spus primarul Alexandriei, ar fi nemaipomenit dacă aleșii liberali ar face lobby politic pentru orașul în care locuiesc, pentru a putea fi realizate și alte investiții necesare orașului, care să rezolve lipsuri pe care, acum, liberalii le arată cu degetul.

“Vă informez încă din acest moment că va fi un an extrem de greu în ceea ce înseamnă finanțări, investiții, cheltuieli neeligibile (…) Nu este nici aroganță ce am să spun acum. Respectabili consilieri PNL, sunteți la putere, vă rog să ajutați orașul cu o finanțare obținută de la Guvern, vă luați toți laurii, nu e nicio problemă, nu o să-mi asum eu sau colegii din aparatul de specialitate, vă rog să ajutați acest oraș. Eu o să vă prezint o listă cu obiectivele de investiții realizate cu sprjin guvernamental, cât am fost la putere. (…) Doresc să nu se mai întâmple și vă rog să faceți lobby politic, nu doar să arătați cu degetul spre noi ca administrator, pentru că administrăm destul de bine banii pe care îi avem, vă rog să nu arătați cu degetul chestiuni pe care le puteți face și dvs. ca membri ai partidului aflat la guvernare, sprijinind orașul. Anul trecut știți cât am primit? Zero. Am cheltuit zeci de miliarde pentru combaterea pandemiei și am primit zero lei. Chiar vă rog să ne împărțim fiecare sarcinile și atribuțiile și să fiți foarte atenți când votați suplimentarea și modificarea proiectelor de investiții, pentru că ne va aștepta un an extrem de greu, de complicat, la ceea ce înseamnă cheltuieli neeligibile pe care bugetul local trebuie să le susțină pentru a finaliza obiectivele deja începute. (…) În loc să fiu amenințat că nu primesc fonduri dacă nu dau afară niște directori, mergeți și munciți, produceți proiecte pentru oraș”, a spus Victor Drăgușin.

Amendamentul liberalului a fost respinsde consilierii locali, iar proiectul de hotărâre a fost adoptat în forma inițiată de primarul Victor Drăgușin, cu 11 voturi „pentru” și 8 „împotrivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here