Verificări privind respectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 în localitățile din Teleorman

0

În baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A. D. Ghica” al județului Teleorman a desfășurat, în ultimele 24 de ore, o serie de acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.

Activitățile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ au presupus 10 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și efectuarea de controale proprii, cât și în echipe mixte, formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control la nivelul județului, la 23 de operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că mai mulți cetățeni nu respectau măsurile de protecție individuală, fapt pentru care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

Salvatorii teleormăneni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localitățile în care rata incidenței cumulative a Covid 19 depășește 1,5/1000 de locuitori, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Autoritățile amintesc populației că cea mai importantă armă avută în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: folosirea, în mod corect, a măștii de protecție, care trebuie să vă acopere nasul și gura; spălarea mâinilor cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde; evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate; evitarea locurilor aglomerate; ferirea copiilor de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune; păstrarea unei distanțe semnificative, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane; evitarea contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here