Verificări pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu COVID-19, în zonele aglomerate din județ

0

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de joi, 22 octombrie, echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Măldăeni, Scrioaștea, Nanov și Buzescu.

Pompierii militari teleormăneni au efectuat 29 de controale în cadrul operatorilor economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 24 de sancțiuni contravenționale.

Având în vedere faptul că, la nivel național, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, începând de vineri, echipaje mobile din cadrul ISU Teleorman vor organiza acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor prin intermediul mesajelor audio, care vor fi transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.

Recomandările pe care cetățenii le vor recepționa sunt următoarele:

• folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

• spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!

• nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!

• evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

• feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

• păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

• dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

• limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

• evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here