Un șofer a fost prins de Poliție cu permis de conducere fals, după o urmărire ca-n filme

0

Un tânăr de 21 de ani, domiciliat în București, s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să fugă de polițiștii din Poeni, pentru ca mai apoi, încolțit de oamenii legii, să le prezinte acestora un permis de conducere fals.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întâmplarea a avut loc joi seară, iar potrivit IPJ Teleorman, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Poeni, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 611, unde desfășurau activități de supraveghere, îndrumare și controlul respectării normelor rutiere, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula din direcția Gratia către Șelaru, județul Dâmbovița. Cum conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului de oprire, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 7-8 km, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Ajuns în comuna Șelaru, conducătorul auto a efectuat mai multe viraje în încercarea de a se îndepărta de organele de poliție, pentru ca în cele din urmă să pătrundă în curtea unei locuințe, unde porțile de acces erau deschise.

Existând bănuiala rezonabilă că s-a comis o infracțiune, în încercarea de a-l opri pe conducătorul auto, polițiștii au pătruns în curtea imobilului, ulterior stabilindu-se că acesta locuiește la respectiva adresă fără forme legale.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în municipiul București, care se afla singur în autoturism, acesta prezentând pentru control un permis de conducere a cărei autenticitate a ridicat suspiciuni, observându-se faptul că are aplicată o fotografie, iar numele și prenumele titularului sunt înscrise cu caractere diferite, de altă dimensiune și culoare.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, permisul de conducere prezentat de către tănâr fiind ridicat în vederea cercetărilor, urmând ca la definitivarea acestora să fie propusă soluție prin Parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here