Un nou spital suport COVID pozitiv în Teleorman. Spitalul din Videle va trata pacienți infectați cu coronavirus

0

Creșterea numărului de persoane confirmate cu COVID-19 la nivelul județului Teleorman a dus la luarea deciziei ca încă o unitate medicală din județ să fie transformată în unitate medicală suport COVID pozitiv.

Astfel, în sedința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman de vineri, 31 iulie, s-a decis ca unitatea medicală care va trata pacienți cu COVID-19 să fie Spitalul de la Videle. Până în prezent, pacienții infectați cu noul coronavirus au fost tratați la Roșiorii de Vede, la Spitalul Municipal Caritas.

„În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din județul Teleorman și având în vederea gradul de ocupare a Spitalului municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede, unitate suport COVID stabilită prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020 pentru județul Teleorman, precum și a gradului de ocupare a Spitalului Orășenesc SRL Videle, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Teleorman, desemnează Spitalul Orășenesc SRL Videle ca unitate medicală suport COVID pentru bolnavii asimptomatici și cu simptomatologie ușoară de la nivelul județului Teleorman”, potrivit hotărârii adoptate, vineri, de autorități.

Aceeași hotărâre mai prevede că Direcția de Sănătate Publică Teleorman va înainta propunerea Ministerului Sănătății în vederea emiterii ordinului ministrului de desemnare a Spitalului Orășenesc SRL Videle ca unitate medicală suport COVID pentru județul Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here