Un foc deschis lăsat nesupravegheat a dat de furcă pompierilor militari

0

Aproape trei ore s-au luptat cu flăcările pompierii militari, pentru a stinge un incendiu izbucnit în apropierea pădurii de la Nanov. Din primele verificări, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un foc deschis, lăsat nesupravegheat, care s-a propagat rapid prin vegetația uscată din împrejurimi, transmite ISU Teleorman.
Potrivit sursei citate, marți după amiază, în jurul orei 13.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, mai mulți cetățeni au anunțat izbucnirea unui incendiu de lizieră, la o pădure din apropierea localității Nanov.

La fața locului au ajuns rapid două echipaje de intervenție, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Nanov cu două tractoare cu plug, mai mulți angajați ai Ocolului Silvic, precum și muncitorii de la o fermă de animale, panicați de faptul că flăcările pot ajunge la ei.

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, care se extindeau rapid prin vegetația uscată, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze în totalitate incendiul, salvând zeci de hectare de pădure și fema de animale care se afla pe direcția de propagare a focului.

Suprafața afectată de incediu a fost de cca. patru ha de lizieră și două ha de vegetație uscată de pe islazul din apropiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here