DRAGOSTE CU NĂBĂDĂI. EL 92 DE ANI, EA 76 DE ANI. TREI LUNI DE IUBIRE – 13.700 LEI

0

Nu este o poveste din acelea cu „a fost odata, ca niciodata…” , este povestea de dragoste cu năbădăi a unui varstnic de 92 de ani, caruia iubirea fata de o femeie in varsta de 75 de ani i-a luat mintile si banii. Ii si dam numele, cu acordul sau, Cretu Stefanescu, din Rosiorii de Vede, un batranel iubaret, ramas in final spasit si pacalit. Povestea de dragoste incepe la finalul lunii ianuarie, anul acesta, cand intalneste printr-un „binevoitor” o doamna in varsta de 76 de ani.

Cum se spune, s-au vazut, s-au placut si s-au mutat impreuna, cu chirie, intr-un apartament situat intr-un bloc pe stada Nicolae Balcescu. Știți, dragostea iti ia mintile si devii vulnerabil, mai cu seama cand devii tinta unei femei cu aproape 20 de ani mai tanara si care stie ca ai si 137 milioabne de lei vechi in buzunar, la purtator. Cum femeia avea la activ „numeroase esecuri si o viata plina de amaraciuni”, cum ne-a relatat eroul nostru care si el „trecuse prin multe in viata”, au avut ce-si relata unul altuia.

Tânăr de 20 de ani a ieșit la plimbare în parc înarmat cu un pistol

Tandrețe la lumina lumânării

Si uite-asa, la lumina lumanarii, printre gesturi tandre, cei doi au capatat incredere unul in celalalt. L-am intrebat pe Cretu Stefanescu daca si-a iubit concubina. Mi-a raspuns ca da, trei luni, din februarie pana in aprilie cand, subit, povestea de iubire s-a sfarsit, cum a si inceput, dar cu o „gaura” in buzunarul lui mos Stefanescu de 13.700 de lei care si-a imprumutat iubita cu 13.700 lei. Cum povestea de dragoste s-a sfarsit iar venerabilul om a fost scos pe usa afara, cum se spune, acesta a cerut sa i se restituie datoria. Cum nu avea martori, Cretu Stefanescu nu a primit nici un leu de la concubina sa de ocazie. Sarmanul om a intrebat un politist daca mai poate recupera banii. Nici vorba, cand imprumutul a fost facut benevol, fara martori si acte. Si uite asa, sarmanul om ranit in amor a ramas si cu buzunarele goale.

La finalul discutiei noastre, l-am intrebat ce spera prin demersul sau gazetaresc? Mi-a raspuns oftand:” sa citeasca lumea si poate i se face rusine si imi restituie banii…” Si a mai spus ceva, sarmanul om, in momentul in care si-a luat ramas bun: ” sa stiti ca am facut si un imprumut la CAR Pensionari, pe numele meu, pentru ea… Macar aici, sa am mai mult noroc si sa nu platesc singur. Ca doar ea m-a girat!…” Aceasta este povestea reala, din pacate, a unui batranel pacalit datorita naivitatii si inimii zburdalnice de care a dat dovada. Povestea relatata a lui Cretu Stefanescu are la baza o alta poveste mult mai interesanta si plina de aventuri paguboase. Cert este ca, Stefanescu Cretu a devenit dintr-un om cu familie si casa, un om ramas in bataia sortii locuind, evident tot la o …femeie, de data asta pe strada Belitori.

Final nefericit pentru indragostitul păcălit de iubită

Sansa lui Cretu Stefanescu este ca acum nu mai poseda decat pensia, putin peste o mie lei, venit prin intermediul postasului odata pe luna… Cat despre dragoste la prima vedere, s-a lecuit. Sau asta ne place sa credem…

C. BURDEA

sursa : www.infotr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here