Transporturile rutiere, verificate de polițiștii teleormăneni; Au fost reținute 23 de permise și au fost date peste 50 de amenzi pentru viteză

0

Polițiștii derulează, în perioada 07 – 13 iunie, acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, luni, 7 iunie, în intervalul orar 06.00 – 09.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au continuat activitățile curente în cadrul unei acțiuni derulate de Poliția Română la nivel național, având ca scop verificarea legalității efectuării transportului de persoane, precum și prevenirea și combaterea conducerii sub influența alcoolului.

De la începutul anului, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 13 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a nouă persoane și rănirea gravă a altor șapte.
Statisticile arată că, între primele trei cauze generatoare de accidente grave, se regăsesc că atât viteza sub cele două forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară), cât și indisciplina pietonilor. Astfel, situația a condus la intensificarea activităților de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri teleormăneni verifică și modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/speciale.
În urma neregulilor constatate, luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere, fiind totodată retrase două certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, peste 50 au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, iar cinci pentru nereguli privind efectuarea manevrei de depășire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here