Teleormănenii nu respectă măsurile de protecție pentru combaterea pandemiei de COVID-19

0

Peste 120 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în ultimele 24 de ore, în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul celor 11 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 90 obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 300 de persoane și verificate 200 de autovehicule, dintre care 34 de mijloace de transport în comun.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 11.000 de lei.
Autoritățile recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

De asemenea, le este amintit faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc) este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here