Supărat pe patron, un tânăr de 18 ani a dat foc depozitului de furaje din gospodărie dar incendiul s-a extins si la casa invecinata!

0

Două gospodării au fost afectate de un incendiu, în comuna Piatra. Un tânăr de 18 ani a decis sa se razbune pe angajatorul sau dand foc depozitului de furaje din gospodarie. Incendiul s-a extins insa si la vecinul acestuia.

Evenimentul a fost anuntat în cursul zilei de ieri, 23 august 2017, la ora 10.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cand o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la două gospodării din localitatea Piatra.

La fața locului a acționat imediat un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Piatra, în sprijinul acestora sosind pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din localitatea Viișoara, cu o autocisternă cu apă și cei ai SVSU Piatra cu un tractor cu cupă.

Pagube de 25 de mii de lei!

Până ce focul să fie localizat și lichidat de forțele de intervenție, flăcările au distrus ori deteriorat bunuri materiale apreciate la suma de 25000 de lei, astfel:
– în gospodăria lui Nicușor M. – cca. 10 t de lucernă, 1 t de porumb, 1 t de grâu, 2 uși și 3 ferestre din termopan și 3 butoaie din lemn;
– în gospodăria lui Florin M. – aproximativ 25 mp din acoperișul casei de locuit, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă și aproape 12 t de lucernă.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casele de locuit, anexele învecinate și alte materiale de uz gospodăresc, a fost estimată la suma de 100 000 de lei.

Intervenţie dificilă a pompierilor!

Intervenția a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile cuprinse de flăcări, apropierea de casele de locuit și a fumului dens, alimentarea cu apă a autospecialelor realizându-se de 8 ori de la sediul Gărzii de Intervenție Piatra, în navetă.


Din primele cercetări efectuate la fața locului împreună cu poliția, a reieșit că focul a fost pus intenționat de un cetățean, T.A., de 18 ani, care era angajat ca cioban la unul dintre proprietarii gospodăriilor afectate de foc.

Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.
Cazul a fost preluat de către polițiști pentru continuarea cercetărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here